Soluții de transport

Conducerea camioanelor electrice

#JoinTheGoodMove

Electromobility

3min
Renault Trucks E-Tech driver

Criza climatică și implementarea pe scară largă a zonelor cu emisii reduse (LEZ) ridică noi provocări și necesită schimbări semnificative în sectorul transporturilor rutiere de mărfuri. Dintre tipurile de energie alternativă disponibile în prezent, energia electrică este cel mai eficient mijloc de decarbonizare a operațiunilor dvs. în aplicațiile urbane, rămânând în același timp competitiv.

Care este autonomia de deplasare a unui autocamion electric?

Autonomia de deplasare a unui autocamion electric variază în funcție de mai mulți factori. Printre aceștia se numără aplicația autocamionului, încărcătura transportată, stilul de conducere și chiar și condițiile externe pot avea un impact asupra autonomiei de deplasare a unui autocamion electric. În cazul gamei de vehicule Renault Trucks E-Tech, autonomia de rulare poate ajunge până la 560 km*, în funcție de tipul de vehicul utilitar greu electric utilizat și de condițiile de utilizare.

*pe baza a 6 pachete de baterii de 94 kWh

Consultați simulatorul nostru de autonomie pentru a afla mai multe despre autonomia de rulare a camioanelor noastre electrice

 

Renault Trucks D Wide E-Tech

Viteza și autocamionul electric

Viteza de deplasare are un impact semnificativ asupra autonomiei. Cu cât conduceți mai repede, cu atât mai multă energie consumați.

Renault Trucks D Wide E-Tech

Topografia are, de asemenea, un impact asupra autonomiei de deplasare a unui autocamion electric.

În funcție de condițiile de conducere, fie că este vorba de o urcare, de o pantă sau de o coborâre, autocamionul dumneavoastră va consuma sau va recupera energie electrică.

Renault Trucks E-Tech Master driving wheel

Electromobilitate și utilizarea echipamentelor de bord

Utilizarea sistemelor de încălzire și de aer condiționat în timpul conducerii are un impact asupra consumului de energie al autocamionului. De asemenea, bateria de tracțiune trebuie adusă la temperatura de funcționare în condiții de vreme rece. Utilizarea tuturor acestor echipamente are un impact asupra consumului de energie și, prin urmare, asupra autonomiei de rulare.

DA

Încărcăturile transportate au un impact asupra intervalului de conducere

Operațiunea dumneavoastră și încărcătura transportată vor influența autonomia de rulare a vehiculului. Cu cât încărcătura transportată este mai mare, cu atât mai multă energie este necesară.

Renault Trucks D E-Tech parked

Stilul de conducere: ce impact are acesta asupra autonomiei de deplasare a unui autocamion electric?

Stilul dumneavoastră de condus are un impact semnificativ asupra consumului de energie al autocamionului. Conduceți lin, utilizați frânarea cu recuperare și respectați regulile de conducere ecologică.

Descărcați cartea noastră albă gratuită și obțineți un ghid pas cu pas despre cum să vă decarbonizați fără probleme flota.

Cum funcționează un autocamion electric?

Un autocamion electric utilizează un motor electric care consumă energie electrică. Bateriile stochează energia electrică necesară pentru funcționarea autocamionului, ceea ce determină autonomia de deplasare.

O baterie este alcătuită dintr-un set de celule conectate în module, care sunt ambalate în interiorul bateriilor. Acestea sunt monitorizate de sistemul de gestionare a bateriei (BMS). Acesta este o componentă electronică care protejează autocamionul electric și bateria împotriva îmbătrânirii premature și a incendiilor în cazul unei utilizări necorespunzătoare. Densitatea de energie este crescută datorită utilizării celulelor litiu-ion NMC (nichel mangan-cobalt), care au un raport excelent putere/greutate și oferă astfel cel mai bun compromis între autonomia de funcționare și sarcina utilă.

Angajamentele Renault Trucks

Ne bazăm pe un lanț de aprovizionare durabil și efectuăm audituri ale lanțului de aprovizionare cu furnizorii noștri, inclusiv cu minele de cobalt în sine. Bateriile sunt asamblate în Europa. Vehiculele sunt asamblate în Franța.

Reciclarea este responsabilitatea Renault Trucks odată ce bateriile sunt returnate dealerului. A doua viață a bateriilor deschide multiple oportunități, cum ar fi echipamente de stocare a energiei electrice în case și clădiri fără rețea sau chiar centrale solare. Reciclarea este, de asemenea, esențială pentru a garanta o soluție de electromobilitate durabilă. Renault Trucks și Grupul Volvo sunt pe deplin implicați în acest domeniu, care se dezvoltă progresiv, pe măsură ce piața este în creștere.

Înțelegeți decarbonizarea transporturilor

Abonează-te gratuit și accesează o platformă de e-learning cu conținut de specialitate!

renault trucks decarbonisation academy

Cum se reîncarcă un autocamion electric?

Renault Trucks E-tech range

 

Un autocamion electric este reîncărcat folosind o priză adaptată cu curent alternativ(AC) pentru încărcare lentă sau folosind un încărcător de curent continuu (DC) pentru încărcare rapidă. Datorită inovației noastre, Renault Trucks vă poate oferi o gamă largă de soluții de încărcare durabilă, adaptate operațiunii și cerințelor dumneavoastră. Soluțiile de încărcare Renault Trucks pot fi adaptate pentru a oferi o mai mare flexibilitate. De asemenea, vă putem oferi sprijin pentru a decide asupra modului de încărcare cel mai potrivit pentru a vă menține rentabilitatea și vă putem sfătui cu privire la modul de reîncărcare a camioanelor dumneavoastră electrice.

Descoperiți cum să instalați și să întrețineți infrastructurile de încărcare: citiți mai departe!

 

Priză domestică Wallbox și încărcător public Încărcător rapid Priză industrială

2,3 kW / 10 A 3,2 kW / 14 A

Soluție pentru utilizare ocazională 25 h/20 h

 

3,7 kW / 16 A (monofazat) 11 kW / 16 A (trifazat) Soluție recomandată 16 h

 

22 kW AC / 32 A

(trifazat) Mod 3

Soluție recomandată

8 h 30 pentru 265 kWh

(4 x 66 kWh) 12 h pentru 375 kWh

(4 x 94 kWh)

40 kW DC / 63 A (trifazat) Mod 4

 

4 h 15 pentru 265 kWh

(4 x 66 kWh) 6 h 10 pentru 375 kWh

(4 x 94 kWh)

AC: 7,4 kW AC / 32 A (monofazat) 8 h: 100%

6h30: 80%

CC: 22 kW CC /

32 A 3 h: 100%

2 h: 80%

 

 

150 kW DC / 225 A Mod 4

1 h 20 pentru 265 kWh

(4 x 66 kWh)

1 h 50 pentru 375 kWh

(4 x 94 kWh)

Mai mult de 22 kW

22 kW AC / 32 A

(trifazat)

Modul 2

 

Soluție ocazională 8 h 30 pentru 265 kWh

(4 x 66 kWh)

12 h pentru 375 kWh

(4 x 94 kWh)

 

 

Cât costă un autocamion electric?

În prezent, costul de capital al achiziționării unui autocamion electric este mai mare decât cel al unui autocamion ICE echivalent. Cu toate acestea, este important să ne gândim la costul total de proprietate (TCO ) pentru un autocamion electric, deoarece, atunci când este utilizat, costul unui autocamion electric se apropie rapid de cel al omologului său diesel și chiar tinde să continue să fie mai rentabil. Într-adevăr, costurile de întreținere sunt mai mici, iar costul energiei este mai mic decât cel al combustibilului fosil.

Aflați mai multe despre costul camioanelor electrice: citiți mai multe!

Ce ne rezervă viitorul pentru camioane?

E-Tech range

 

Sectorul transporturilor rutiere de mărfuri trebuie să facă față provocării de a reduce emisiile de CO2 și să îndeplinească obiectivele stabilite prin acordurile privind clima. La Renault Trucks, suntem angajați în tranziția energetică și vă vom fi alături în procesul de decarbonizare a activității dumneavoastră. Suntem convinși că energia electrică este cea mai matură soluție pentru reducerea emisiilor. Din acest motiv, în 2023 vom extinde gama noastră de vehicule utilitare grele 100% electrice cu Renault Trucks E-Tech C și Renault Trucks E-Tech T.

Precomandă un Renault Trucks E-Tech T sau C

 

Descoperiți gama noastră de autocamioane 100% electrice

 

Camioane Renault

E-Tech Master

Renault Trucks

E-Tech D & D Wide

În curând

Renault Trucks

E-Tech C*

În curs de apariție

Renault Trucks

E-Tech T*

Utilizare Construcții urbane și urbane Urban și suburban Construcții urbane Distribuție regională
Domeniu de funcționare 200 km 560 km**

300 km (o singură încărcare)

500 km (încărcare rapidă intermediară de 1 oră (250 kW))

300 km (o singură încărcare)

500 km (încărcare rapidă intermediară timp de 1 oră (250 kW))

*comercializat în 2023

**bazat pe 6 pachete de baterii de 94 kWh

Descoperiți gama noastră E-tech

Renault Trucks E-Tech Master Electric

Renault Trucks E-Tech D Electric

Renault Trucks E-Tech D WIDE Electric

Nu ezitați să luați legătura cu experții noștri pentru a obține sfaturi despre electromobilitate.

Sunt de acord ca, atunci când trimit acest formular, Renault Trucks să stocheze și să păstreze datele mele personale atât timp cât este necesar pentru a evalua informațiile furnizate și pentru a mă putea contacta din nou cu privire la acest subiect specific. De asemenea, datele mele pot fi transferate către partenerii și distribuitorii Renault Trucks care vor fi în măsură să se ocupe de cererea mea.
Sunt de acord să primesc știri și informații despre produsele și evenimentele Renault Trucks. Voi putea să opresc aceste comunicări în fiecare e-mail pe care îl primesc.

Aflați mai multe despre autocamionul electric și descoperiți serviciile noastre dedicate

Set canonical URL
Off