Soluții de transport

Vehiculele miniere: o adevărată presiune asupra camioanelor

Construction

5min
banner

Transportul minier este una dintre cele mai solicitante activități pentru camioane. Trebuie să vă puteți baza pe vehicule robuste, care să poată deplasa încărcături grele și să asigure în același timp un mediu sigur pentru șoferi. Renault Trucks este acolo pentru a vă ajuta cu gama K - concepută pentru construcții grele - și cu ofertele sale de servicii special concepute pentru transportul minier.

Camion basculant: descoperiți gama K de Renault Trucks

Gama Renault Trucks K este echipată cu un șasiu special conceput pentru încărcături grele, ceea ce înseamnă că puteți reduce numărul de deplasări. Vehiculele noastre sunt preechipate pentru o montare ușoară a caroseriei.

Rentabilitate mai mare cu autobasculantele adaptate la drumurile standard

Gama K de la Renault Trucks răspunde cerințelor de încărcare extremă, cu camioane care pot fi utilizate pe drumuri standard și care pot transporta până la 34 de tone de sarcină utilă pentru Renault Trucks K XTREM. Arcurile sale spate parabolice sau semieliptice sunt realizate pentru a tolera sarcini cuprinse între 13 și 32 de tone. Astfel, vehiculul poate fi utilizat pentru extracția de piatră și transportul către zona de prelucrare - toate acestea cu același șofer și cu mai puține curse. Prin urmare, puteți limita costurile de transport și de manoperă, mărind în același timp ritmul general și creșterea rentabilității.

Modelul Renault Trucks K în acțiune în Guineea

 

Vehiculele miniere: siguranța înainte de toate

Fiabilitate și robustețe

Greutatea mare transportată pe teren accidentat, noroios sau prăfuit în cariere impune constrângeri majore asupra echipamentelor utilizate. De aceea, Renault Trucks propune - în cadrul gamei K dedicată construcțiilor grele - modelul K XTREM 8x4, perfect pentru mediile cele mai severe.

Spre deosebire de Renault Truck K "standard", acest vehicul dispune de echipamente speciale pentru a spori robustețea și a proteja anumite elemente expuse în mod deosebit în timpul operațiunilor de exploatare minieră:

  • Șasiu cu lonjeroane ranforsate, pentru a asigura rezistența mecanică a cadrului

  • Arcuri parabolice cu 4 lamele și balamale lubrifiate, pentru utilizare intensivă

  • Pre-filtru de aer ciclonic, pentru a filtra praful

  • Rezervoare proiectate pentru utilizare off-road, cu o gardă la sol care ajunge până la 20 de centimetri

  • Protecție a oricăror componente care ar putea fi deteriorate

Anumite piese, inclusiv bateria, frânele sau arcurile, sunt mai expuse în timpul utilizării intensive. Pentru a limita uzura prematură, Renault Trucks recomandă utilizarea de piese originale, special dezvoltate pentru vehicul și omologate în urma unor teste riguroase efectuate în condiții extreme. Camioane ușor de manevrat

renault trucks K
renault trucks K

Camioane care sunt ușor de manevrat

 
 

Un camion robust este un lucru bun, dar șoferii trebuie, de asemenea, să aibă un control total asupra vehiculului și să îl folosească în siguranță. Pentru a asigura un control adecvat al vehiculului și pentru a-i proteja componentele mecanice, modelul Renault Trucks K poate fi echipat cu o cutie de viteze automată Optidriver XTREM. Aceasta se mândrește cu un arbore cu șase dinți în loc de patru, cu angrenaje speciale și cu un sistem de gestionare a schimbării vitezelor deosebit de adaptat la sarcini extreme. În plus, se pot monta una sau două trepte de viteză extra-lentă (Xtended) pentru a facilita și mai mult pornirea vehiculului.

Un unghi de atac de 32°.

De asemenea, șoferii se pot baza pe cel mai bun unghi de atac de pe piață și pe o gardă la sol a punții de 15 inci, care va preveni orice zgârieturi sau potențiale deteriorări ale punții roților din față. În ceea ce privește manevrabilitatea, raza de întoarcere este redusă la puțin sub 9 metri (configurație 8x4). Renault Trucks K dispune, de asemenea, de o frână de parcare automată care sporește siguranța șoferului, dar și a celorlalți lucrători din carieră.

În ceea ce privește confortul și siguranța, șoferii se pot baza pe un sistem de frânare de urgență, pe camere de luat vederi pentru a verifica împrejurimile camionului, pe mânere de urcare pentru a accesa vehiculul și pe o treaptă laterală pentru a verifica încărcătura camionului.

renault trucks K
renault trucks K

Managementul flotei în timp real

Optifleet este un serviciu inteligent de gestionare a flotei, disponibil pentru a vă putea gestiona mai bine lanțul de transport de la mină până la zona de prelucrare a mărfurilor. Această soluție vă ușurează sarcinile zilnice, permițându-vă să vă gestionați flota în perfectă concordanță cu utilizarea zilnică.

Economisiți combustibilul, îmbunătățiți utilizarea șoferilor și a vehiculelor, urmăriți orele de funcționare a motoarelor, geolocalizați vehiculul și fiți avertizați în timp real cu privire la locația exactă a acestuia datorită geo-barierelor.

Cu Optifleet, puteți partaja datele vehiculului cu cine doriți, când doriți și cum doriți, prin intermediul unui portal web, al unei aplicații mobile sau prin integrarea datelor într-un sistem terț (API).

Reducerea costurilor de întreținere

Atunci când lucrați într-o mină, anumite piese ale vehiculului, cum ar fi suspensiile sau frânele, se uzează mai repede decât altele. Pentru a reduce costurile de întreținere, Renault Trucks sugerează utilizarea de piese eXchange. Scopul este de a recupera piesele uzate, de a le recondiționa, de a efectua testele corespunzătoare și de a le reintroduce în vehicule. Acestea beneficiază de o garanție pentru piesele montate de doi ani și îndeplinesc aceleași cerințe de calitate și performanță ca și produsele noi, dar la un preț mai mic.

Profitați la maximum de ofertele noastre de finanțare adaptate la activitatea minieră

În sectorul minier, kilometrajul nu este cauza principală a uzurii vehiculelor. Acesta este motivul pentru care Renault Trucks oferă soluții de finanțare și de asigurare perfect adaptate pentru camioanele miniere. În plus, dacă aveți nevoie să refaceți caroseria unui camion, luăm în considerare termenele de carosare și vă oferim planuri de finanțare și durate care nu vă vor pune niciodată în pericol activitatea.

Nu ezitați să ne contactați pentru orice sfat personalizat sau pentru o ofertă de preț.

Creșterea rentabilității transportului minier

Minele sunt exploatate în mod continuu. Orice întrerupere în lanțul de transport duce la pierderi uriașe. Pentru a vă ajuta să creșteți timpul de disponibilitate al vehiculelor, Renault Trucks vă oferă opțiunea Predict. Scopul este de a preveni defecțiunile în loc să trebuiască să le suportați. Informațiile vehiculului sunt trimise către o platformă digitală dedicată, care va urmări utilizarea și vă va avertiza consilierul cu privire la orice intervenție necesară. Acesta din urmă va stabili apoi o întâlnire cu dvs. pentru a efectua aceste operațiuni de întreținere, astfel încât să aibă un efect redus asupra activității dvs.

Deoarece mina în care lucrați nu are neapărat un punct de service în apropiere, dispunem și de ateliere mobile. Unul sau mai mulți tehnicieni se vor deplasa la fața locului pentru a efectua operațiunile de întreținere pe vehicule.

FOR MORE INFORMATION, CONTACT US!

I agree that when submitting this form, Renault Trucks will store and keep my personal data as long as required to evaluate the information provided and in order to be able to contact me back about this specific subject. My data may also be transferred to Renault Trucks partners and distributors that will be able to handle my demand.
Set canonical URL
Off