Soluții de transport

Fiabilitatea camioanelor electrice: treceți cu ușurință la electromobilitate

Electromobility

6min
Man charging a Renault Trucks E-Tech D

Tranziția către o flotă de camioane complet electrice aduce adesea întrebări legate de fiabilitate: sunt vehiculele electrice robuste? Este autonomia de funcționare suficientă pentru a finaliza cursele dus-întors? Cum le încărcați? Cine este responsabil pentru întreținerea vehiculelor? Este aceasta cea mai bună soluție pentru decarbonizarea flotei mele? Descoperiți toate asigurările pe care Renault Trucks vi le poate oferi pentru a vă permite să investiți cu toată liniștea.

Vehicule electrice: Renault Trucks a testat și testat tehnologia

Renault Trucks a fost primul producător de vehicule comerciale care a introdus pe piață o gamă de vehicule electrice cu un camion hibrid: Premium Distribution Hybrys Tech lansat în 2009. În 2010, în catalog a fost adăugat vehiculul comercial ușor Maxity Electric. Am dezvoltat apoi camioane electrice de mare tonaj împreună cu clienți parteneri, în condiții reale de exploatare, iar în 2018 am lansat pe piață Master Z.E.. Am adunat mii de puncte de date pentru a le îmbunătăți performanțele: date despre baterii, date despre infrastructură și gestionarea încărcării, pe lângă feedback-ul șoferilor.

Această experiență ne-a permis să oferim astăzi întreprinderilor o gamă de camioane complet electrice de a doua generație, asigurând o liniște totală fără a afecta profitabilitatea. În mod similar, experții noștri au fost instruiți și beneficiază de formare continuă în domeniul vehiculelor electrice; fie că este vorba de inginerii care proiectează și configurează autocamioanele dvs., de mecanicii care fac service în atelierele noastre sau de vânzătorii din reprezentanțe.

Renault Trucks E-Tech range

În prezent, o multitudine de transportatori de diferite dimensiuni de companii ne acordă încredere și se angajează în tranziția lor energetică. De la lansarea sa în 2018, am vândut peste 400 de vehicule Master Electric clienților noștri. Iată câteva exemple recente: după ce a început livrările la domiciliu cu 20 de Renault Trucks E-Tech Master în 2020, cooperativa elvețiană Migros Aare a preluat 20 de vehicule suplimentare în 2021. Compania elvețiană Feldschlösschen, o filială a grupului Carlsberg, a avut 20 de vehicule Renault Trucks E-Tech D în funcțiune de la începutul anului 2021, pentru a completa rundele zilnice de livrare a berii în zonele muntoase. În septembrie 2021, compania Urby (Groupe La Poste), un specialist francez în logistica primului/ultimului kilometru, a făcut aceeași alegere prin comanda a 20 de vehicule Renault Trucks E-Tech D.

Tehnologia vehiculelor electrice este cea mai matură și mai eficientă opțiune pentru decarbonizarea activității dvs.

Tehnologia electrică este cea mai bună opțiune pentru decarbonizarea activității dumneavoastră, deoarece este deja dezvoltată, iar performanțele sale sunt în continuă îmbunătățire. Gama de funcționare a bateriilor continuă să crească, ceea ce înseamnă că toate utilizările vor fi acoperite până la sfârșitul deceniului. De asemenea, dorim să subliniem că această tehnologie generează zero emisii de NOx și este silențioasă în timpul funcționării.

În plus, este important să luăm în considerare impactul de la un capăt la altul al tehnologiei electrice în reducerea emisiilor de CO2. Într-adevăr, în Europa, sectorul energiei electrice devine din ce în ce mai decarbonizat. Acest lucru se datorează faptului că aceasta este produsă în principal din energie regenerabilă sau nucleară. În prezent, vehiculele electrice reprezintă o reducere de 55% a emisiilor de CO2 în comparație cu motorina fosilă.

Din punct de vedere al eficienței energetice, al disponibilității, al costurilor de investiție și de utilizare, energia electrică este cea mai matură energie alternativă.

Au trecut la electricitate: mărturii

Grupul Delanchy adoptă camioane electrice de la Renault Trucks

În fiecare noapte, 15 magazine premium din Paris își primesc livrările cu un camion electric

Feldschlösschen : Din 2013, camioanele noastre electrice ne oferă un avantaj competitiv

Autocamioane electrice: performanță dovedită

Clienții care au comandat sau au testat camioane electrice au observat cu toții același lucru: energia electrică funcționează! Șoferii sunt, de asemenea, cuceriți de mersul lin și de absența vibrațiilor. Când vine vorba de chestiunea esențială a autonomiei de funcționare, aici se află eficiența. Pentru activitățile de livrare, bateria de 52 kWh a Renault Trucks E-Tech Master asigură o autonomie reală de funcționare a vehiculului de 200 km (244 km de autonomie în ciclul WLTP City), cu posibilitatea unei reîncărcări complete în doar trei ore sau 80% în două ore. În mod similar, pentru activitățile de distribuție, autonomia reală de funcționare a Renault Trucks E-Tech D fiind de până la 400 de kilometri, putem satisface practic toate cerințele transportatorilor din acest sector. Compania germană DB Schenker a testat un vehicul Renault Trucks E-Tech D 16 echipat cu un pachet de baterii de 264 kW la filiala sa din Saint-Etienne (Franța), care desfășoară activități de curierat.

"În zonele de deal și la temperaturi scăzute, monitorizarea performanțelor vehiculului ne-a permis să obținem o autonomie medie de 220 de kilometri în condiții de iarnă"

The German company DB Schenker
Renault Trucks E-Tech D on the road

Dincolo de autonomia maximă de funcționare, cel mai important lucru este să vă oferim o autonomie de funcționare adaptată la cerințele dumneavoastră reale, indiferent de activitatea dumneavoastră: distribuție urbană sau regională, livrare pe șantier sau colectare de deșeuri. Experții noștri vă vor sugera modelul (modelele) de autocamioane electrice cel mai bine adaptat(e) la aplicația dumneavoastră profesională și la tipul de deplasare pe care îl vor efectua autocamioanele dumneavoastră. Vă vom pune la dispoziție instrumente de simulare și vă vom pune la dispoziție o flotă de camioane electrice pentru testare în condiții reale. Ne acoperim nevoile cu vehiculele noastre de 16, 19 și 26 de tone și, cu ajutorul dumneavoastră, le putem adapta pentru a avea numărul corect de baterii pentru cerințele dumneavoastră: de la trei la șase.În general, majoritatea clienților noștri optează pentru autocamioane cu patru baterii.

Performanță în continuă creștere

Tehnologia electrică este în continuă dezvoltare și performanța camioanelor electrice este astăzi comparabilă cu cea a vehiculelor diesel în activitățile de livrare și distribuție. Sub impulsul investițiilor din partea producătorilor de automobile și de vehicule comerciale grele, eficiența bateriilor continuă să progreseze: nu doar în ceea ce privește autonomia de funcționare, ci și capacitățile de încărcare rapidă, în special în cazul încărcării parțiale. Aceasta este o tendință de bază, pe termen lung, care este susținută de crearea de infrastructuri specializate.

Infrastructuri adaptate la vehiculele electrice

Ecosistemul de electromobilitate este, de asemenea, dezvoltat și implementat în paralel cu progresele tehnologice înregistrate. În primăvara anului 2021, ACEA (Asociația Constructorilor Europeni de Automobile), din care face parte Renault Trucks, a publicat o carte albă pentru a identifica cerințele constructorilor în ceea ce privește stațiile de încărcare în întreaga Europă. Obiectivul este cuantificat: asigurarea a 10.000 - 15.000 de puncte de încărcare publice până în 2025 și creșterea acestei cifre până la 50.000 până în 2030. Concret, densitatea punctelor de încărcare va permite organizarea de noi curse dus-întors în timpul pauzei obligatorii de 45 de minute pentru șofer la fiecare 4 ore și 30 de minute.

Un contract de întreținere cuprinzător și personalizat pentru o liniște deplină

Performanța și durata de viață a bateriilor sunt adesea sursa întrebărilor adresate de companiile de transport rutier. Pentru a elimina orice îndoială rămasă în mintea dumneavoastră, ne angajăm să garantăm că nivelurile de performanță ale bateriilor nu vor scădea sub 80% din capacitatea de încărcare a acestora, indiferent de vârsta lor, pe toată durata contractului. Suntem singurul producător care poate lua un astfel de angajament. Bateriile Renault Trucks E-Tech Master sunt acoperite de o garanție de 8 ani sau 160.000 km. La sfârșitul perioadei de leasing, ne angajăm să preluăm bateria și să gestionăm a doua viață a acesteia și apoi reciclarea. În esență, asistența noastră personalizată garantează că flota dumneavoastră electrică poate fi exploatată cu toată liniștea.

De asemenea, oferim un contract de întreținere care include plăți lunare fixe care combină finanțarea, asigurarea, service-ul, întreținerea și garanția de performanță a bateriei. Vă puteți baza pe tehnicienii noștri, care sunt instruiți în domeniul întreținerii vehiculelor electrice, și pe densitatea rețelei noastre pentru a vă întreține în deplină liniște de spirit camioanele electrice

Datorită mediului fără probleme și fără griji creat de asistența noastră personalizată, vă putem asista în tranziția către electromobilitate cu toată liniștea: experții noștri de la Renault Trucks Financial Services vă vor sfătui în ceea ce privește pachetele de finanțare și asigurare cele mai potrivite pentru dumneavoastră, inclusiv finanțarea infrastructurilor de încărcare. De asemenea, vă vom informa cu privire la pachetele de asistență guvernamentală disponibile la care puteți apela.

Vă puteți bucura de toată expertiza noastră în domeniul vehiculelor electrice și de cunoștințele noastre în materie de întreținere și service pentru a vă face trecerea la vehiculele electrice cât mai simplă posibil. Nu ezitați să ne contactați pentru a afla mai multe informații.

Sunt de acord ca, atunci când trimit acest formular, Renault Trucks să stocheze și să păstreze datele mele personale atât timp cât este necesar pentru a evalua informațiile furnizate și pentru a mă putea contacta din nou cu privire la acest subiect specific. De asemenea, datele mele pot fi transferate către partenerii și distribuitorii Renault Trucks care vor fi în măsură să se ocupe de cererea mea.
Set canonical URL
Off