Soluții de transport

Fiabilitatea camioanelor electrice: treceți cu ușurință la electromobilitate

Electromobility

6min
Man charging a Renault Trucks E-Tech D

Vehicule electrice: Renault Trucks a testat și testat tehnologia

Renault Trucks a fost primul producător de vehicule comerciale care a introdus pe piață o gamă de vehicule electrice cu un camion hibrid: Premium Distribution Hybrys Tech lansat în 2009. În 2010, în catalog a fost adăugat vehiculul comercial ușor Maxity Electric. Am dezvoltat apoi camioane electrice de mare tonaj împreună cu clienți parteneri, în condiții reale de exploatare, iar în 2018 am lansat pe piață Master Z.E.. Am adunat mii de puncte de date pentru a le îmbunătăți performanțele: date despre baterii, date despre infrastructură și gestionarea încărcării, pe lângă feedback-ul șoferilor.

Această experiență ne-a permis să oferim astăzi întreprinderilor o gamă de camioane complet electrice de a doua generație, asigurând o liniște totală fără a afecta profitabilitatea. În mod similar, experții noștri au fost instruiți și beneficiază de formare continuă în domeniul vehiculelor electrice; fie că este vorba de inginerii care proiectează și configurează autocamioanele dvs., de mecanicii care fac service în atelierele noastre sau de vânzătorii din reprezentanțe.

Renault-Trucks-E-Tech-range

În prezent, o multitudine de transportatori de diferite dimensiuni de companii ne acordă încredere și se angajează în tranziția lor energetică. De la lansarea sa în 2018, am vândut peste 400 de vehicule Master Electric clienților noștri. Iată câteva exemple recente: după ce a început livrările la domiciliu cu 20 de Renault Trucks E-Tech Master în 2020, cooperativa elvețiană Migros Aare a preluat 20 de vehicule suplimentare în 2021. Compania elvețiană Feldschlösschen, o filială a grupului Carlsberg, a avut 20 de vehicule Renault Trucks E-Tech D în funcțiune de la începutul anului 2021, pentru a completa rundele zilnice de livrare a berii în zonele muntoase. În septembrie 2021, compania Urby (Groupe La Poste), un specialist francez în logistica primului/ultimului kilometru, a făcut aceeași alegere prin comanda a 20 de vehicule Renault Trucks E-Tech D.

Tehnologia vehiculelor electrice este cea mai matură și mai eficientă opțiune pentru decarbonizarea activității dvs.

Tehnologia electrică este cea mai bună opțiune pentru decarbonizarea activității dumneavoastră, deoarece este deja dezvoltată, iar performanțele sale sunt în continuă îmbunătățire. Gama de funcționare a bateriilor continuă să crească, ceea ce înseamnă că toate utilizările vor fi acoperite până la sfârșitul deceniului. De asemenea, dorim să subliniem că această tehnologie generează zero emisii de NOx și este silențioasă în timpul funcționării.

În plus, este important să luăm în considerare impactul de la un capăt la altul al tehnologiei electrice în reducerea emisiilor de CO2. Într-adevăr, în Europa, sectorul energiei electrice devine din ce în ce mai decarbonizat. Acest lucru se datorează faptului că aceasta este produsă în principal din energie regenerabilă sau nucleară. În prezent, vehiculele electrice reprezintă o reducere de 55% a emisiilor de CO2 în comparație cu motorina fosilă.

Din punct de vedere al eficienței energetice, al disponibilității, al costurilor de investiție și de utilizare, energia electrică este cea mai matură energie alternativă.

Au trecut la electricitate: mărturii

Grupul Delanchy adoptă camioane electrice de la Renault Trucks

În fiecare noapte, 15 magazine premium din Paris își primesc livrările cu un camion electric

Feldschlösschen : Din 2013, camioanele noastre electrice ne oferă un avantaj competitiv

"În zonele de deal și la temperaturi scăzute, monitorizarea performanțelor vehiculului ne-a permis să obținem o autonomie medie de 220 de kilometri în condiții de iarnă"

The German company DB Schenker
Renault Trucks E-Tech D on the road

Dincolo de autonomia maximă de funcționare, cel mai important lucru este să vă oferim o autonomie de funcționare adaptată la cerințele dumneavoastră reale, indiferent de activitatea dumneavoastră: distribuție urbană sau regională, livrare pe șantier sau colectare de deșeuri. Experții noștri vă vor sugera modelul (modelele) de autocamioane electrice cel mai bine adaptat(e) la aplicația dumneavoastră profesională și la tipul de deplasare pe care îl vor efectua autocamioanele dumneavoastră. Vă vom pune la dispoziție instrumente de simulare și vă vom pune la dispoziție o flotă de camioane electrice pentru testare în condiții reale. Ne acoperim nevoile cu vehiculele noastre de 16, 19 și 26 de tone și, cu ajutorul dumneavoastră, le putem adapta pentru a avea numărul corect de baterii pentru cerințele dumneavoastră: de la trei la șase.În general, majoritatea clienților noștri optează pentru autocamioane cu patru baterii.

Performanță în continuă creștere

Tehnologia electrică este în continuă dezvoltare și performanța camioanelor electrice este astăzi comparabilă cu cea a vehiculelor diesel în activitățile de livrare și distribuție. Sub impulsul investițiilor din partea producătorilor de automobile și de vehicule comerciale grele, eficiența bateriilor continuă să progreseze: nu doar în ceea ce privește autonomia de funcționare, ci și capacitățile de încărcare rapidă, în special în cazul încărcării parțiale. Aceasta este o tendință de bază, pe termen lung, care este susținută de crearea de infrastructuri specializate.

Infrastructuri adaptate la vehiculele electrice

Ecosistemul de electromobilitate este, de asemenea, dezvoltat și implementat în paralel cu progresele tehnologice înregistrate. În primăvara anului 2021, ACEA (Asociația Constructorilor Europeni de Automobile), din care face parte Renault Trucks, a publicat o carte albă pentru a identifica cerințele constructorilor în ceea ce privește stațiile de încărcare în întreaga Europă. Obiectivul este cuantificat: asigurarea a 10.000 - 15.000 de puncte de încărcare publice până în 2025 și creșterea acestei cifre până la 50.000 până în 2030. Concret, densitatea punctelor de încărcare va permite organizarea de noi curse dus-întors în timpul pauzei obligatorii de 45 de minute pentru șofer la fiecare 4 ore și 30 de minute.

Vă puteți bucura de toată expertiza noastră în domeniul vehiculelor electrice și de cunoștințele noastre în materie de întreținere și service pentru a vă face trecerea la vehiculele electrice cât mai simplă posibil. Nu ezitați să ne contactați pentru a afla mai multe informații.

Sunt de acord ca, atunci când trimit acest formular, Renault Trucks să stocheze și să păstreze datele mele personale atât timp cât este necesar pentru a evalua informațiile furnizate și pentru a mă putea contacta din nou cu privire la acest subiect specific. De asemenea, datele mele pot fi transferate către partenerii și distribuitorii Renault Trucks care vor fi în măsură să se ocupe de cererea mea.
Set canonical URL
Off