Testimonial

În fiecare noapte, 15 magazine premium din Paris își primesc livrările cu un camion electric

#JoinTheGoodMove

Distribution

3min
Renault Trucks D ZE Guerlain

Feedback - aprilie 2020

Sandrine Sommer a fost Chief Sustainability Officer la Guerlaindin 2007. Brandul de parfumuri premium, îngrijire a pielii și machiaj a folosit Renault Trucks D 100% electrice din mai 2014. Privim înapoi la cei șase ani de livrări intensive.

 

Renault Trucks D Z.E Guerlain Illustration

« În mai 2014, Guerlain a luat decizia de a reinventa soluția de logistică urbană pentru livrările către cele 15 magazine ale noastre din centrul Parisului, inclusiv magazinul nostru din Avenue des Champs-Elysées nr. 68. Am ales să mergem pe varianta electrică! Este important să înțelegem că, din 2007, compania noastră s-a angajat total în implementarea unei strategii de dezvoltare durabilă prin intermediul celor patru domenii prioritare majore: eco-design, biodiversitate, protecția climei și responsabilitate socială.

Guerlain: frumusețea care sprijină social prin mobilitate durabilă

În calitate de Chief Sustainability Officer și membru al comitetului de conducere Guerlain, sunt foarte mândru că cei 4 000 de angajați ai noștri, dintre care 2 500 lucrează pe piețele noastre internaționale, sunt cu toții angajați să lucreze pentru o lume mai durabilă. Natura a fost sursa noastră de inspirație încă de la originile companiei, în 1828, iar în urmă cu mai bine de 13 ani am pus conservarea naturii în centrul a tot ceea ce facem. Obiectivul nostru la nivelul întregii companii este acum de a fi neutri din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2028. Acest lucru înseamnă reducerea greutății ambalajelor produselor noastre - de exemplu, am redus greutatea borcanului de cremă Imperial Orchid cu un procent uimitor de 60% - și reducerea impactului pe care îl avem asupra emisiilor de carbon în transport.

Ca să atingem acest obiectiv, am contactat furnizorul nostru de logistică Speed Distribution încă din 2014 pentru a identifica o soluție de livrare la timp, curată și eficientă, pentru cele 15 magazine din Paris. Speed Distribution ne-a sugerat să încercăm ceea ce pe atunci era prototipul unui camion electric de 16 tone: Renault Trucks D. După șase ani, folosim în continuare același vehicul - ne reînnoim anual contractul de închiriere - și chiar l-am poreclit "Bumblebee", după emblema companiei noastre și angajamentul nostru zilnic pentru protecția albinelor.

Autonomie de 200 km cu emisii zero

Optând pentru utilizarea unui camion urban electric, nu numai că am redus emisiile anuale de carbon cu 30 de tone, dar am reușit și să creștem eficiența. Faptul că autocamionul este complet silențios înseamnă că acum putem face livrări la magazinele noastre pe timp de noapte. Ceea ce înseamnă că toate cele 15 magazine pot fi sigure că sunt complet aprovizionate imediat ce se deschid în dimineața următoare. Consultanții noștri de vânzări sunt, de asemenea, mândri să își anunțe clienții despre acest sistem. Unii chiar l-au folosit ca avantaj atunci când au explicat angajamentul nostru clienților care sunt din ce în ce mai preocupați de protecția mediului.

Camionul parcurge mai mult de 125 de mile în fiecare noapte, călătorind între centrul nostru de producție din Chartres, depozitul Speed Distribution din Ivry-sur-Seine și cele 15 magazine din centrul Parisului. La început, am avut unele îngrijorări cu privire la autonomia de funcționare a vehiculului, dar s-a dovedit a fi perfect adaptat nevoilor noastre. Ca urmare, am reușit să realizăm un adevărat cerc virtuos, deoarece obținem zero emisii de la începutul până la sfârșitul călătoriei logistice, și nu doar în ultimul kilometru.

Desigur, oricât de eficient ar fi, un camion electric nu ar putea reduce niciodată toate emisiile noastre de CO2, majoritatea generate de transportul aerian al produselor noastre, dar contribuie la reducerea nu numai a emisiilor de CO2, de oxid de azot (NOx) și de particule fine, ci și a poluării fonice. S-a dovedit a fi un real succes în regiunea pariziană, nu în ultimul rând în ceea ce privește imaginea corporației noastre. În noiembrie 2016, "Bumblebee" a fost chiar folosit ca frizerie mobilă în fața magazinelor noastre, în sprijinul evenimentului caritabil de strângere de fonduri Movember.

Nu am nicio îndoială că mobilitatea sustenabilă în mediul urban are un viitor strălucit la Guerlain, iar noi analizăm deja proiecte similare in Belgia, Italia și Spania. »

Chimistul și inginerul de ambalaje Sandrine Sommer este directorul de sustenabilitate al Guerlain din 2007. Ea este membră a Comitetului de conducere al companiei de parfumuri de când a fost numită în acest rol de importanță strategică. Misiunea ei: reducerea impactului de mediu și societal al celebrei Maison. Obiectivul ei: atingerea neutralității în materie de emisii de dioxid de carbon până în 2028.

Set canonical URL
Off