Listă conținut

Ce energie alternativă să alegeți pentru camioanele dumneavoastră?

6min
Renault Trucks T

Camioane Renault vă poate sprijini în tranziția către soluții de transport durabile care generează mai puține emisii de CO2. Fie că sunteți un transportator independent sau un manager de flotă națională, Renault Trucks are soluția de decarbonizare la cheie, ideală pentru afacerea dumneavoastră. Experții noștri vă asistă și vă analizează operațiunile și cerințele afacerii dumneavoastră. Astfel, ne vom asigura că vă putem oferi soluții de transport eficiente și profitabile pe toată durata de viață a camioanelor dumneavoastră.

Reducerea emisiilor de CO2 pentru un transport durabil de mărfuri

ntr-o economie dinamică, cu un comerț electronic în plină expansiune și așteptări tot mai mari din partea clienților finali, cerințele impuse sectorului de transport de mărfuri sunt din ce în ce mai mari. Pentru a susține această creștere într-un mod durabil, guvernele din întreaga lume implementează standarde de mediu din ce în ce mai stricte.

Acesta este motivul pentru care, după ce s-a angajat să reglementeze emisiile poluante ale vehiculelor încă din 1990, prin introducerea standardelor Euro 1-Euro 6 (NOx, emisii de particule etc.), Uniunea Europeană a elaborat un nou regulament care vizează să ofere un cadru și să reducă emisiile de CO2 ale vehiculelor comerciale grele, în 2019.Obiectivul este o reducerede-30% până în 2030(în comparație cu nivelurile de referință din 2019), cu un obiectiv intermediar de-15% până în 2025. Pentru punerea în aplicare a acestei legislații, UE a utilizat software-ul său de simulare, VECTO, care calculează performanța teoretică în materie de CO2 a fiecărui vehicul în funcție de ciclurile sale de utilizare și de diferite condiții de încărcare. Rezultatele sunt furnizate în grame de CO2 emise pe tonă și pe kilometru (g/t/km).

 

% Acesta este obiectivul de reducere a emisiilor de CO2 provenite de la vehiculele industriale până în 2030.

Soluțiile Renault Trucks pentru a vă sprijini în decarbonizarea flotei dumneavoastră

Biocombustibili pentru motoarele diesel

Cota de piață a vehiculelor diesel pe bază de combustibili fosili se va reduce ca urmare a noilor reglementări și a progreselor tehnice în domeniul combustibililor alternativi. Cu toate acestea, ea va rămâne totuși cota majoritară până în 2030-2035.Renault Trucks a redus consumul de combustibil al gamelor T, C și K cu 3% în 2021 și a făcut deja un anunț îndrăzneț pentru 2022: reduceri suplimentare de până la 10% în plus ale consumului de combustibil și ale emisiilor de CO2 asociate.În cazul în care sistemele de propulsie ICE sunt esențiale pentru activitatea dumneavoastră, aveți, de asemenea, opțiunea de a vă decarboniza activitatea prin utilizarea biocombustibililor: o energie regenerabilă care generează mai puține emisii de CO2 decât motorina convențională. Biocombustibilii sunt disponibili ca primă generație (cum ar fi B100) sau a doua generație. Aceștia sunt carburanți sintetici parafinici, cum ar fi uleiurile vegetale hidrotratate (HVO), care pot reduce emisiile de CO2 cu până la 88%. Această opțiune de biocombustibil este disponibilă pe gamele Renault Trucks T, T High, C, K și D.

 

Utilizarea gazelor naturale

În funcție de activitatea dumneavoastră, o altă soluție ar putea fi alegerea vehiculelor pe gaz natural (CNG). Aceasta este o tehnologie matură pe care Renault Trucks o oferă de aproape 20 de ani. În prezent, există două versiuni deD WIDE CNG 320 CP: configurație 4x2 de 18 sau 19 tone sau 6x2*4. Camioanele CNG au o autonomie de până la 800 de kilometri, iar umplerea rezervoarelor durează doar câteva minute, datorită conectorilor compatibili cu NGV1 și NGV2. Utilizând gazul creat din deșeuri menajere sau biogaz, emisiile de CO2 pot fi reduse cu până la -70%.

Renault Trucks D CNG

Aflați mai multe despre conducerea cu GNC

Conducerea camioanelor pe GNC

Citiți articolul

Mult mai mult decât camioane 100% electrice: o ofertă globală

 

Renault Trucks a fost primul producător care a comercializat camioane electrice ca dotare standard. Cu pestezece ani de experiență dovedită la activ, rețeaua noastră întreține vehicule electrice de mic tonaj. De exemplu, Renault Trucks Maxity în versiunea sa electrică a fost pus în vânzare în 2010.

De asemenea, Renault Trucks a dedicat o parte importantă a cercetării sale dezvoltării vehiculelor electrice de tonaj mediu și mare, efectuând teste în condiții reale și stabilind un suport de 360° pentru clienți. Experții noștri lucrează cu dumneavoastră pe tot parcursul tranziției de decarbonizare. Înțelegem piedicile asociate cu adaptarea unei afaceri la noile tehnologii de combustibil și putem evalua cea mai bună structură a flotei în funcție de activitatea dumneavoastră. Echipele noastre vă ghidează de la cercetarea flotei dumneavoastră și a cerințelor rutelor și constrângerilor de transport, până la sfârșitul duratei de viață a camioanelor dumneavoastră. Acest lucru se realizează prin analize, servicii, recomandări în ceea ce privește infrastructura de reîncărcare, instrumente financiare și soluții de transport. Nivelul de asistență pe care îl oferim nu se schimbă indiferent de numărul de vehicule pe care le conduceți. Suntem aici pentru a vă sprijini în această tranziție, de la gestionarea proiectului până la operarea și monitorizarea performanței flotei dumneavoastră. De asemenea, vă vom sprijini în utilizarea zilnică a camioanelor dumneavoastră (instalarea infrastructurii de reîncărcare, optimizarea consumului de combustibil etc.).

Începând cu 2019, oferim un sistem de propulsie 100% electric pe gamele Renault Trucks Master, D și D WIDE, care acoperă cerințele dumneavoastră între 3,1 și 26 de tone. Aceasta este cea mai largă gamă de pe piață, în ceea ce privește oferta de vehicule, și acoperă majoritatea aplicațiilor.

Soluția noastră de motoare electrice este fabricată la unitatea noastră de producție din Blainville, în Franța. Este fiabilă, rentabilă și potrivită pentru activitățile dvs. de distribuție urbană, de colectare a deșeurilor menajere sau de livrare pe șantier. În curând va fi disponibilă pentru construcții, transport de mărfuri și chiar pentru aplicații pe distanțe lungi.

Renault Trucks se angajează pentru un transport mai durabil de mărfuri, în beneficiul activității dumneavoastră și al mediului. Descoperiți oferta noastră actuală desoluții de transport 100% electrice.

Renault Trucks D E-Tech

Descoperiți cum să treceți la camioane electrice

7 puncte cheie de luat în considerare

Descărcați lista de verificare

Cum se finanțează un camion electric?

Citiți articolul

Renault Trucks vă oferă modalități de creștere a profitabilității

Renault Trucks proiectează vehicule pentru transporturi durabile, garantând profitabilitatea dumneavoastră. Beneficiind de cunoștințele noastre și de angajamentul de a reduce utilizarea combustibililor fosili, Renault Trucks dezvoltă vehicule alimentate cu combustibili alternativi. Am beneficiat de sprijinul grupului nostru mamă - Volvo Group, și suntem în măsură să vă oferim vehicule fiabile, eficiente și profitabile. Ca dovadă a angajamentului său de nezdruncinat în ceea ce privește tranziția energetică, Grupul și-a creat propria divizie: Volvo Energy. Volvo Energy este responsabilă pentru furnizarea de baterii noi, uzate saurecondiționate și soluții de încărcare pentru vehiculele electrice. În plus, Volvo Energy a încheiat parteneriate cu principalii actori din industrie pentru a dezvolta pile de combustie și baterii care ne vor permite să oferim vehicule electrice din ce în ce mai eficiente, fără a avea un impact asupra profitabilității dumneavoastră.

renault trucks services

Reduceți impactul asupra mediului și, în același timp, reduceți TCO-ul dvs.

Renault Trucks este aici pentru a vă sprijini cu o ofertă completă de 360° axată pe vehiculele electrice, pentru a vă oferi soluții de decarbonizare la cheie pentru afacerea dumneavoastră.

Tranziția unei flote către vehicule decarbonizate nu trebuie să fie improvizată.Suportul de specialitate esteesențialpentru o tranziție fără probleme. La fel ca în cazul oricărei tehnologii noi, trecerea la un combustibil alternativ necesită uneori o schimbare de abordare a rutelor de transport și a activității dumneavoastră în general. Cu toate acestea, pe termen lung, TCO (Total Cost of Ownership) va fi apropiat de cel al vehiculelor diesel, dar cu multe beneficii suplimentare:

  • Reducerea amprentei de carbon
  • Accesul la zonele cu emisii reduse (LEZ), care sunt din ce în ce mai răspândite în centrele orașelor
  • Consolidarea acreditării ecologice a companiei dvs. pentru clienții și partenerii dvs.
  • Reducerea rotației șoferilor, ca urmare a confortului de conducere al vehiculelor electrice

Dacă doriți să aflați mai multe despre combustibilii alternativi sau despre oferta noastră de vehicule comerciale electrice, nu ezitați să ne contactați.

Contactați experții noștri în decarbonizare

Sunt de acord ca, atunci când trimit acest formular, Renault Trucks să stocheze și să păstreze datele mele personale atât timp cât este necesar pentru a evalua informațiile furnizate și pentru a mă putea contacta din nou cu privire la acest subiect specific. De asemenea, datele mele pot fi transferate către partenerii și distribuitorii Renault Trucks care vor fi în măsură să se ocupe de cererea mea.
Set canonical URL
Off