Soluții de transport

Costul camioanelor electrice: este electromobilitatea costisitoare?

Electromobility

4min
Deliver with a Renault Trucks Master E-Tech

Deși prețul de achiziție al autocamioanelor electrice poate fi mai scump decât cel al omologilor lor diesel, subvențiile guvernamentale și costurile reduse de funcționare pe durata de viață a vehiculului au un efect pozitiv general asupra scăderii TCO (Total Cost of Ownership). În unele operațiuni, autocamioanele electrice pot ajunge la paritate cu alternativele alimentate cu motorină în câțiva ani. Cu tot sprijinul Renault Trucks, vă puteți decarboniza semnificativ flota fără a vă afecta astăzi fluxul de numerar. Descoperiți cum mai jos.

Achiziționarea de vehicule electrice: țineți cont de costul total al proprietății

Trecerea la electromobilitate necesită mult mai multă atenție din punct de vedere al costului total de achiziție decât din punct de vedere al prețului de achiziție. Deși prețul de achiziție al unui vehicul diesel este încă mai mic decât cel al unui vehicul electric în prezent, diferența de cost se reduce dramatic pe toată perioada de deținere a vehiculului. La cuantificarea TCO se iau în considerare mai mulți factori. În special, se pot utiliza prețul de achiziție, costul energiei, costul utilizării, întreținerea și valoarea de revânzare, finanțarea și asigurarea etc. Iar în multe cazuri, un vehicul electric este mai competitiv decât un vehicul diesel.

Asistență la achiziționarea de vehicule electrice

La fel ca în cazul vehiculelor utilitare ușoare electrice, achizițiile de vehicule utilitare grele electrice fac obiectul unei asistențe guvernamentale pentru subvenționarea vânzărilor. Acest lucru este în vigoare în majoritatea țărilor europene. Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați specialiștii noștri în tranziție energetică.

Costuri de exploatare reduse

Un autocamion electric generează costuri de exploatare mai mici decât cele ale unui autocamion diesel. În primul rând, nu mai trebuie să plătiți pentru motorină și, deși trebuie să reîncărcați în continuare un vehicul electric, impactul bugetar al acestei operațiuni nu este proporțional cu cel al costurilor cu motorina.

În plus, motoarele electrice sunt mai simple la proiectare și mai ușor de fabricat decât motoarele ICE. Prin urmare, costurile lor de întreținere sunt reduse considerabil. 

Sprijin personalizat din partea Renault Trucks în timpul tranziției dumneavoastră către vehiculele electrice

Trecerea la electromobilitate necesită o planificare atentă: obținerea sfatului unui expert vă permite să faceți tranziția fără probleme. Oferim asistență personalizată pentru produse și servicii adecvate pentru a vă menține liniștea și bugetul de funcționare, facilitându-vă tranziția la vehiculele electrice. Putem efectua o analiză reală a parcului dumneavoastră auto pentru a întocmi un plan de tranziție care să acopere mai mulți ani și vă putem oferi o indicație privind reducerea emisiilor de CO2 sub forma unui calcul.

master ze crop plug

Un autocamion electric configurat pentru a răspunde cerințelor dumneavoastră

După ce au examinat cerințele dumneavoastră și constrângerile activității dumneavoastră, experții noștri vă vor recomanda camionul electric cel mai bine adaptat la activitatea dumneavoastră. Avem cea mai extinsă ofertă de vehicule electrice de pe piață. De la Renault Trucks E-Tech Master 3,1 T la Renault Trucks E-Tech D Wide 6x2 26 T, gama noastră poate acoperi cerințele dumneavoastră. Alegerea se face în funcție de:

  • Cerințele dumneavoastră privind kilometrajul zilnic

  • Activitatea dumneavoastră

  • Constrângerile de încărcare a vehiculului dumneavoastră.

Fiecare vehicul este disponibil cu trei până la șase pachete de baterii.

  Renault Trucks E-Tech Master Renault Trucks E-Tech D Renault Trucks E-Tech D wide
Capacitatea bateriei 52 kWh 200 până la 400 kWh 200 și 265 kWh
Autonomie de funcționare 200 km 400 km 180 km

Reîncărcarea poate fi efectuată la fața locului, în afara orelor de vârf, în timpul nopții, dar și în timpul funcționării. Într-adevăr, este posibil să se prevadă o încărcare rapidă sau parțială, de exemplu, în timpul pauzei de masă. Experții noștri oferă consultanță de încredere și pragmatică pentru a vă permite să faceți cea mai bună alegere în ceea ce privește opțiunile de instalare a infrastructurii, în funcție de activitatea dumneavoastră și de modul în care sunt utilizate camioanele dumneavoastră.

Renault Trucks E-Tech range outside

 

Renault Trucks E-Tech Master parked

Gestionarea contractată a bateriei

Bateriile pot fi un motiv de îngrijorare dacă doriți să treceți la electromobilitate. Pentru a atenua orice neliniște, ne angajăm să ne asumăm responsabilitatea pentru gestionarea bateriei pe parcursul întregului ciclu de viață al vehiculului; fie că este vorba de întreținere, recondiționare, a doua viață sau reciclare. Suntem, de asemenea, singurul producător care vă garantează, prin contract, un nivel de energie utilizabilă după fiecare încărcare completă, pe toată perioada în care dețineți autovehiculul, cu Promisiunea noastră privind bateria.

Contracte de întreținere asociate

Susținem toate vânzările noastre de vehicule electrice cu contractul nostru de întreținere Start & Drive Excellence, care include întreținere predictivă, piese de uzură, reparații și recuperare a avariilor 24/7 (inclusiv remorcare) pentru a vă permite să repartizați costurile de întreținere a autocamioanelor pe durata contractului. Nu veți avea surprize neplăcute sau costuri neașteptate. Vehiculele electrice Renault Trucks au o garanție de doi ani și pot fi susținute de un contract de întreținere de până la zece ani.

Sprijin financiar

Vă puteți baza pe Renault Trucks Financial Services pentru finanțarea investiției dumneavoastră. În calitate de experți în industria transporturilor, vă putem oferi soluții personalizate cu condiții adecvate pentru electromobilitate, care iau în considerare tot ceea ce aveți nevoie pentru a vă exploata camionul într-un mod optimizat și fără surprize neplăcute.

Cu Renault Trucks Financial Services, o singură plată lunară fixă poate acoperi șasiul, bateriile, caroseria, contractul de service și întreținere, finanțarea și asigurarea*. În funcție de legislația locală, putem include chiar și infrastructura de încărcare. Gestionăm ciclul de viață al autocamionului și al bateriilor sale pentru a putea anticipa mai eficient reînnoirea, atunci când este necesar.

De asemenea, cunoaștem pe deplin subvențiile de asistență guvernamentală și locală disponibile în fiecare țară și vă putem asista în procesele necesare pentru a le obține.

*disponibil în funcție de țară

salesman talking with a client at his desk

La fiecare etapă a tranziției către electromobilitate, Renault Trucks este aici pentru a vă sprijini afacerea: analiză personalizată a activității dumneavoastră, recomandări privind cele mai potrivite camioane, gestionarea proiectului de infrastructură de încărcare și utilizarea zilnică a camioanelor dumneavoastră. Ne ocupăm de tot, astfel încât să vă puteți concentra liniștit asupra activităților dvs. principale. Nu ezitați să ne contactați pentru a obține o ofertă personalizată sau sfaturi de la experții noștri în electromobilitate.

Sunt de acord ca, atunci când trimit acest formular, Renault Trucks să stocheze și să păstreze datele mele personale atât timp cât este necesar pentru a evalua informațiile furnizate și pentru a mă putea contacta din nou cu privire la acest subiect specific. De asemenea, datele mele pot fi transferate către partenerii și distribuitorii Renault Trucks care vor fi în măsură să se ocupe de cererea mea.
Set canonical URL
Off