Raport

Leasingul pentru camioane electrice este convenabil, ecologic și eficient din punct de vedere al costurilor

Green Energies

3min
Renault Trucks E-Tech range

Jean Francesco Hächler este Country Manager la Renault Trucks Financial Services. El le oferă clienților Renault Trucks - inclusiv Carlsberg- o gamă de soluții de leasing care oferă beneficii bugetare și operaționale.

"Locuiesc și lucrez în Zurich, unul dintre centrele bancare și financiare ale lumii. La fel ca în restul Elveției, transportul urban din orașul meu se orientează către soluții de e-mobilitate pentru a îmbunătăți calitatea vieții în centrul orașului și pentru a reduce emisiile globale de CO2. Personal, nu pot decât să salut această tendință către soluții de transport mai curate, mai eficiente din punct de vedere energetic și mai silențioase, care sunt compatibile cu energia din surse regenerabile.

electric truck leasing Renault Trucks Financial services
Cu camioanele electrice, finanțez eco-mobilitatea

Munca mea la Renault Trucks Financial Services implică punerea la punct a unor soluții de finanțare pentru companiile care doresc să adauge unul sau mai multe camioane electrice la flota lor. Aproape întotdeauna recomand leasingul, mai degrabă decât achiziția directă. Având în vedere costul total de proprietate (TCO) pentru camioanele electrice, leasingul este mult mai logic din punct de vedere financiar. Deci, care sunt avantajele pentru clienții Renault Trucks Financial Services*? Tot ceea ce trebuie să facă este să conducă; de restul ne ocupăm noi! Mai simplu spus, Renault Trucks își asumă responsabilitatea pentru întreținere. Dacă există chiar și cea mai mică problemă cu un camion, producătorul se ocupă de ea și repune vehiculul pe șosea în cel mai scurt timp posibil: aceasta este o adevărată liniște sufletească.

 

Mobilitatea electronică devine esențială pentru obținerea de noi contracte

Există, de asemenea, beneficii financiare foarte practice pentru operatorii de transport care utilizează camioane electrice. Dincolo de beneficiile în ceea ce privește imaginea companiei - eco-mobilitatea este considerată din ce în ce mai importantă în toate sectoarele industriale și devine cheia pentru a câștiga noi contracte - nu trebuie să plătiți taxe rutiere. În Elveția, de exemplu, camioanele electrice sunt scutite în totalitate de taxa de drum, ceea ce înseamnă o economie de 20.000 de franci elvețieni (18.980 de euro) pentru un camion care parcurge 35.000 de kilometri (21.750 de mile) pe an.

Acest lucru a fost cu siguranță un factor pentru Carlsberg atunci când compania a semnat un contract important în luna februarie a acestui an cu Renault Trucks pentru 20 de camioaneWide Z.E. de 26 de tone. Aceste vehicule 100% electrice vor fi operate de către filiala elvețiană a Carlsberg, fabrica de bere Feldschlösschen. Toate cele 20 de camioane vor face zilnic ture între 100 și 200 de kilometri (60-125 mile) pentru a aproviziona clienții fabricii de bere din cele 15 centre logistice ale acesteia. Personal, sunt foarte mândru că am jucat un rol în aranjarea finanțării acestui contract istoric."

*Renault Trucks Financial Services este serviciul de finanțare și asigurare al Renault Trucks, o filială a Grupului Volvo.

Profil

Country Manager și specialist în tranzacții de leasing necomunitar, Jean Francesco Hächler are un master în finanțe corporative la Universitatea de Științe Aplicate și Arte din Lucerna. Și-a început cariera la Credit Suisse în 2001. După ce a petrecut șase ani la Xerox Leasing, s-a alăturat Renault Trucks Finance în 2017. Printre succesele sale se numără aranjarea finanțării pentru a facilita contractul grupului Carlsberg pentru 20 de camioane Renault Trucks D Wide Z.E. de 26 de tone.

Jean Francesco Hachler
Set canonical URL
Off