Soluții de transport

Instalarea și întreținerea infrastructurilor de încărcare pentru camioanele dumneavoastră electrice

Electromobility

3min
2022_02_rt_masterze_09

Ca parte a procesului de decarbonizare, este important să efectuați o analiză a infrastructurii site-ului și a traseului vehiculelor. O infrastructură adaptată, optimizată și bine întreținută are ca rezultat creșterea performanțelor autocamioanelor dumneavoastră electrice și o mai bună rentabilitate a investiției. Acesta va fi un element cheie în rentabilitatea flotei dumneavoastră.

Scopul acestei verificări de diagnosticare este de a discuta următoarele întrebări:

  • Care sunt cerințele dumneavoastră specifice de încărcare?

  • De ce tipuri de vehicule electrice credeți că aveți nevoie?

  • Ce tipuri de încărcare se potrivesc cel mai bine pentru activitatea dumneavoastră?

  • Care sunt constrângerile operațiunii dumneavoastră?

Renault-Trucks-E-Tech-range

Oferirea de soluții care să se potrivească nevoilor dumneavoastră de afaceri

În funcție de răspunsurile la aceste întrebări, vă vom oferi recomandări cu privire la cele mai potrivite sisteme de încărcare. În funcție de activitatea dumneavoastră, un sistem de încărcare pe timp de noapte poate fi suficient. În alte cazuri, va fi prudent să se prevadă un sistem de încărcare rapidă. Este, de asemenea, o opțiune de a utiliza o stație mobilă de încărcare rapidă: aceasta poate fi poziționată temporar într-unul sau mai multe locuri strategice, de exemplu.

Soluțiile de încărcare pe care le recomandăm sunt testate sistematic și aprobate de departamentele noastre tehnice. Acestea sunt utilizate împreună cu un software on-line specific care permite o încărcare optimizată, asigurându-vă că puteți distribui consumul de energie electrică pentru a fi cât mai rentabil posibil. Veți putea, de asemenea, să monitorizați toate etapele de încărcare sau să o programați pentru momentele cele mai convenabile: este vorba despre o încărcare inteligentă.

Pentru a vă ghida în alegerea finală, experții noștri vă propun mai multe scheme de încărcare elaborate în funcție de constrângerile dumneavoastră și de prioritățile asociate cerințelor dumneavoastră operaționale. Obiectivul este de a limita timpul de nefuncționare a vehiculului dvs. și de a vă optimiza randamentul investiției.

d ze

Asigurarea unei performanțe durabile

Odată ce infrastructura de încărcare este operațională, oferim instruire pentru echipele dumneavoastră, pentru a ne asigura că noile dumneavoastră vehicule electrice sunt utilizate în mod eficient, economic și sigur.

În plus, vă recomandăm utilizarea soluțiilor noastre de gestionare a flotei pentru a menține în timp nivelurile de performanță ale lanțului dvs. logistic și pentru a vă optimiza timpii de încărcare. Atunci când vă conectați camioanele la platforma noastră Optifleet, veți putea monitoriza eficiența energetică a acestora, modul în care sunt conduse sau chiar orele de funcționare și orele de încărcare. Aplicația Optifleet* vă permite să monitorizați zilnic, și chiar din oră în oră, folosind datele de performanță ale vehiculelor t. Aceste date pot fi folosite pentru a vă ajuta șoferii să utilizeze noile camioane. Puteți, de exemplu, să furnizați cifre care să susțină beneficiile utilizării frânării vehiculului pentru a regenera energia și a extinde autonomia de funcționare a vehiculului. Un șofer care gestionează eficient frânarea va crește autonomia de funcționare a vehiculului său cu 20 până la 30%! Optifleet este instrumentul perfect pentru a vă monitoriza flota, pentru a vă sprijini șoferii, pentru a identifica oportunitățile de îmbunătățire și, prin urmare, pentru a vă optimiza rentabilitatea pe termen lung.

Renault Trucks este în măsură să vă ofere un sprijin holistic - de la selectarea și monitorizarea vehiculelor electrice până la definirea infrastructurilor adecvate, vă putem susține angajamentele de decarbonizare a flotei dumneavoastră, menținând în același timp marjele și nivelurile de profit.

*Disponibil pe gamele Renault Trucks E-Tech D și D Wide.

Nu ezitați să îi contactați pe experții noștri pentru a afla mai multe informații și pentru a vă bucura de avantajele suportului nostru personalizat.

Providing sustainable performance for your electric trucks

Once the charging infrastructure is operational, we offer training for your teams to ensure that your new electric vehicles are used effectively, economically and safely.

Furthermore, we recommend the use of our fleet management solutions to maintain the performance levels of your logistics chain over time and to optimise your charging times. When you connect your trucks to our Optifleet platform, you will be able to monitor their energy efficiency, the manner in which they are driven or even their operating hours and charging hours. The Optifleet* application allows you to monitor on a daily, and even hourly, basis, using vehicle performance data. This data can be used to assist your drivers in using the new trucks. You can, for example, provide figures to support the benefits of using vehicle braking in order to regenerate energy and extend the vehicle's operating range.

A driver who manages braking efficiently will increase their vehicle's operating range by 20 to 30%!

Optifleet is the perfect tool for monitoring your fleet, supporting your drivers, identifying opportunities for improvement and therefore optimising your long-term cost-efficiency.

P041239

Download the key steps about adapting the charging infrastructure for electric trucks

RT Infographie_Anglais

Renault Trucks is able to offer holistic support – from selecting and monitoring electric vehicles to defining appropriate infrastructures, we can support your commitments to decarbonising your fleet while maintaining your margins and profit levels.

*Available on Renault Trucks E-Tech D and D Wide ranges

Do not hesitate to contact our experts to find out more and enjoy the benefits of our tailored support.

Contact us for more information.

I agree that when submitting this form, Renault Trucks will store and keep my personal data as long as required to evaluate the information provided and in order to be able to contact me back about this specific subject. My data may also be transferred to Renault Trucks partners and distributors that will be able to handle my demand.
I agree to receive news and information about Renault Trucks products and events. I will be able to stop these communications in every email I receive.
Set canonical URL
Off