Soluții de transport

Energii alternative : Viziunea noastră

2min
Renault Trucks T on the road

Viziunea noastră

Alternative nergies by Renault Trucks

Manifestul nostru

Standardele de emisii pentru camioane sunt cu mulți ani înaintea standardelor de emisii pentru autoturisme. Particulele, NOx-ul și toate celelalte emisii poluante au fost reduse aproape la zero, în special cu actualele norme Euro VI-D. Înlocuirea vehiculelor de generație veche cu vehicule recente reprezintă, așadar, o pârghie considerabilă pentru reducerea poluării aerului.

Combaterea încălzirii globale și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră a devenit o preocupare majoră. Reducerea emisiilor de CO2 este noua prioritate a industriei noastre.

Nu există o alternativă perfectă pentru a înlocui în mod eficient motorina în toate aplicațiile și pe toate piețele. Obiectivul nostru este de a propune soluția de transport potrivită, la locul potrivit și cu energia potrivită.

Dieselul, ca și combustibil profesional, rămâne un răspuns bun la nevoile industriei transporturilor, în special pentru transportul regional și internațional, pentru care va rămâne un combustibil dominant pentru mulți ani. Excluderea "all diesel" nu înseamnă excluderea motorinei.

Cea mai bună soluție pentru a reduce amprenta ecologică a transportului pe distanțe lungi este să rămânem concentrați pe reducerea consumului de combustibil. Biocombustibilii de generație următoare, în special combustibilii parafinați sintetici (HVO, XTL...) vor contribui, de asemenea, la reducerea suplimentară a emisiilor de CO2.

Pentru distanțe mai scurte sau mai aproape de zonele urbanizate, gazul natural comprimat - GNC - oferă un răspuns matur la provocările industriei transporturilor. Acesta contribuie la îmbunătățirea calității aerului din orașe și reprezintă o soluție dovedită. Cu toate acestea, gazul natural rămâne o energie de tranziție, deoarece societatea așteaptă un progres în ceea ce privește emisiile în comparație cu motorina.

Soluția finală de transport pentru zonele urbane trebuie să ajungă la emisii zero. Electromobilitatea este cu siguranță soluția pentru aplicațiile urbane și va deveni obligatorie începând cu 2025. Cu mai mult de 10 ani de activități extinse de dezvoltare și colaborări cu clienții în acest domeniu, Renault Trucks este pregătit să facă din camioanele electrice noul standard pentru orașe.

Set canonical URL
Off