Testimonial

Renault Trucks D - Italiei - Fratelli Iapichino SRL

Distribution

5min
RENAULT TRUCKS D - ITALY - FRATELLI IAPICHINO SRL

Compania Fratelli Iapichino utilizează un Renault Trucks D pentru a transporta autoturisme noi și uzate în toate regiunile Italiei. O alegere foarte apreciată atât de către manageri, cât și de către șoferi, pentru consumul redus de combustibil, pentru robustețea și pentru confortul vehiculului.

FRATELLI IAPICHINO SRL

 

2008: fondarea companiei.

SEDIU CENTRAL: Colorno, Parma.

ACTIVITATE: expediție și distribuție de mărfuri.

ZONĂ DESERVITĂ: toate regiunile Italiei.

14: număr de angajați, inclusiv 10 șoferi.

NUMĂR DE KILOMETRI PARCURȘI: 120 – 130.000 km per an, per vehicul.

RENAULT TRUCKS D - ITALY - FRATELLI IAPICHINO SRL
Care este activitatea companiei dumneavoastră?

Enzo Iapichino — Fratelli Iapichino SRL este o afacere de familie, transmisă din generație în generație. Transportăm aproape în exclusivitate automobile și lucrăm cu toate mărcile. Criza financiară a generat o anumită creștere a volumelor automobilelor uzate, în timp ce cele noi au fost, oarecum, neglijate. Dar, pe parcursul ultimilor doi sau trei ani, vânzările de mașini noi au început să crească, iar afacerea noastră o dată cu ele. În 2012, am început să ne extindem flota, prin achiziționarea primului vehicul Renault Trucks, respectiv un Renault Premium 460. De atunci, a parcurs 500.000 km, cu 5 revizii regulate, nicio reparație și câțiva litri de ulei la fiecare 100.000 km... Cu alte cuvinte, vehiculul nostru Renault Premium nu ne costă nimic la nivel de întreținere!

 

Care sunt constrângerile cu care vă confruntați în activitate?

E. I. — Deservim toate regiunile Italiei. Vehiculele noastre rulează, astfel, atât pe autostrăzi, cât și pe drumuri de țară, pe drumuri de munte înguste și sinuoase – sunt foarte multe în Italia – precum și în orașe mari sau sate. Vehiculele noastre trebuie, astfel, să fie capabile să meargă oriunde, să fie fiabile și manevrabile. După prima noastră experiență pozitivă cu Renault Premium, anul acesta am decis să achiziționăm un Renault Trucks D nou. Ca și în cazul altor transportatori, cel mai important element al cheltuielilor noastre este combustibilul. Fratele meu și cu mine controlăm, astfel, consumul fiecărui camion per kilometru. Și am constatat că Renault Trucks D realizează o medie excelentă.

PUNCT DE VEDERE
FRATELLI IAPICHINO SRL - Renault trucks D

Santo Zambaldo, șofer pe Renault Trucks D.

„Îmi încep activitatea, de obicei, între 6 și 7 dimineața, în funcție de livrările, descărcările și destinațiile pe care le am. Merg la dealeri, livrez mașinile și mă întorc pentru o nouă încărcare. Putem observa că Renault Trucks D aparține unei noi generații. Am totul la îndemână și nu mai trebuie să iau mâna de pe volan pentru a acționa anumite comenzi. Cabina este spațioasă, cu un pat confortabil. Este ușor să mă mișc în interiorul vehiculului, iar vizibilitatea și poziția la volan sunt excelente. Cât despre siguranță, camera de luat vederi este un avantaj real, prevenindu-mă în privința oricărui pericol de pe șosea. Este un vehicul perfect pentru activitatea pe care o desfășor!”

Care este opinia dumneavoastră în legătură cu Renault Trucks D, după ce l-ați utilizat pe parcursul mai multor luni?

E. I. — Aceste prime luni ne confirmă ceea ce am crezut despre vehiculele Renault Trucks în general și serviciile lor pentru clienți. Renault Trucks D este cu adevărat fiabil. Schimbarea vitezelor este foarte silențioasă și foarte plăcută, în timpul conducerii. Chiar și șoferii îmi spun: „Enzo, e ca și cum am avea un autobuz pe mână!” Robustețea și manevrabilitatea îl fac ideal pentru distanțe medii și lungi, precum și foarte potrivit pentru drumuri mai înguste și sinuoase. Manevrele de încărcare și descărcare sunt simple, iar vehiculul se adaptează tuturor situațiilor pe care este posibil să le întâlnim în misiunile noastre. În afară de opinia mea, șoferii sunt cei care ne oferă cel mai grăitor feed-back în privința calităților modelului Renault Trucks D. Menținem o relație de încredere cu șoferii și ne dorim să fie mulțumiți de vehiculele lor, pentru că ei sunt cei care le utilizează. Se simt foarte în largul lor în cabină, iar patul este foarte confortabil. Poziția la volan este perfect adaptată activității lor. Renault Trucks D se comportă ca un autoturism. Este foarte stabil în viraje și nu are niciodată tendința de a se înclina întro parte sau în cealaltă.

 

 

Cum ați descrie relația pe care o aveți cu dealerul Renault Trucks?

E. I. — Sunt foarte satisfăcut de relația pe care am dezvoltat-o în ultimele câteva luni: reprezentanții Renault Trucks mi-au venit mereu în întâmpinare, sunt foarte plăcuți, prietenoși și disponibili. Este un dealer care le oferă clienților un real suport. De exemplu, unul dintre ei ne-a contactat imediat ce am primit vehiculele, pentru a ne prezenta caracteristicile acestora, noile lor echipamente și pentru a ne ajuta să le operăm în condiții optime. În fine, performanța gamei Renault Trucks se datorează în special fiabilității sale și costurilor de întreținere reduse: nu au fost necesare niciun fel de reparații în ultimii ani. Și suntem întotdeauna uimiți de numărul de kilometri suplimentari pe care îi putem acoperi cu un Renault Trucks D!

 

Set canonical URL
Off