Soluții de transport

Gestionarea eficientă a colectării deșeurilor

Distribution

5min
Renault Trucks D

Pentru a vă gestiona cu ușurință activitatea de colectare a deșeurilor, Renault Trucks vă însoțește în alegerea camioanelor municipale și a serviciilor bine adaptate la sarcinile dumneavoastră zilnice.

Camioane de colectare a deșeurilor: camionul potrivit pentru fiecare activitate în parte

Gestionarea deșeurilor poate avea factori diferiți în funcție de locația în care se află. Indiferent dacă colectarea va avea loc în centrul orașului, în zonele suburbane sau în zonele industriale, veți avea nevoie de camionul potrivit, special conceput pentru  această sarcină.

Pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere, Renault Trucks se bazează pe șasiurile cabină Renault Trucks Master și Renault Trucks Master Z.E., Renault Trucks D și D-WIDE, cu motor diesel sau electric.

În total, sunt disponibile câteva zeci de ampatamente și configurații - cu o masă maximă totală admisă cuprinsă între 3,3 și 32 de tone.

Pentru colectările urbane și suburbane, modelele noastre Renault Trucks D și D WIDE combină o sarcină utilă ridicată cu o manevrabilitate excelentă, o vizibilitate fantastică și capacități de încărcare mari. Nenumăratele configurații propuse sunt deosebit de potrivite pentru gestionarea deșeurilor - și anume versiunea 6x2*4 a modelului nostru D WIDE, care dispune de o a doua axă de direcție pentru a facilita manevrele în orașe.

Renault Trucks D

Dacă activitatea dvs. se concentrează mai mult pe gestionarea deșeurilor industriale, care necesită sarcini utile mai mari și mai multă putere, modelul nostru Renault Trucks C este ideal pentru instalarea de containere detașabile, containere cuplate cu o macara sau bandă transportoare. Gama Renault Trucks C oferă o sarcină utilă de până la 22,8 tone și motoare de până la 520 CP. pentru activitățile care necesită sarcini mai grele.

Renault Trucks D

Instalați rapid caroseria pe care o alegeți

Colectarea deșeurilor se poate prezenta sub numeroase forme diferite și necesită caroserii extrem de specifice. Pentru a vă ajuta să o alegeți pe cea mai potrivită pentru cerințele dumneavoastră operaționale specifice, Renault Trucks lucrează în strânsă colaborare cu carosierii. Vehiculele noastre pot fi specificate pentru a accepta o gamă largă de caroserii, datorită gamei lor de opțiuni, inclusiv supraînălțări specifice cu preperforare și opțiuni pentru plăci de fixare a caroseriei în funcție de tipul de caroserie. Datorită preechipării și a Portalului carosierilor, un site web dedicat carosierilor care detaliază fișele tehnice specifice fiecărui vehicul, munca operatorilor este ușurată, iar timpul de livrare este redus.

 

 

Camioanele de gunoi devin ecologice

Renault Trucks oferă alternative pe gaz natural sau 100% electrice. Numeroase consilii locale au ales deja camioane pe gaz natural pentru colectarea deșeurilor. Cu motorul său de 239 kW (320 CP) și o autonomie de funcționare de aproape 500 de mile, modelul Renault Trucks D WIDE CNG poate fi utilizat atât în zonele urbane, cât și în cele suburbane și este proiectat pentru a fi echipat cu aceeași caroserie ca și celelalte vehicule din gama D.

Renault Trucks se angajează, de asemenea, în mobilitatea cu emisii zero cu modelele Renault Trucks D șiv D-WIDE Z.E., care sunt 100% electrice.

Renault Trucks D

O benă de gunoi de 26 de tone, a cărei caroserie a fost realizată de Faun Environnement, este utilizată în orașul Lyon și în împrejurimile acestuia, în Franța, din 2019.

Colectarea deșeurilor este o activitate pentru care vehiculele electrice sunt deosebit de bine adaptate. Folosirea camioanelor de gunoi necesită un consum ridicat de combustibil și emite cantități mari de praf și particule - în timp ce vehiculele electrice nu emit nimic.

De asemenea, vehiculele complet electrice pot intra în anumite zone cu acces restricționat și cu emisii reduse.

 

până la 800 pe rundă Acesta este numărul mediu de opriri și porniri observate în timpul unui traseu de colectare a deșeurilor.

Optimizați gestionarea flotei dvs.

Alegerea traseului de colectare a deșeurilor este deosebit de importantă din punctul de vedere al eficienței și poate fi modificată periodic. Soluția noastră inteligentă de gestionare a flotei - Optifleet - vă ajută să vă planificați rutele în cel mai eficient mod posibil și să vizualizați în timp real locația camioanelor din flotă. În cazul în care activitatea desfășurată este subcontractată, Optifleet permite partenerului dumneavoastră să recupereze și să integreze datele în propriul sistem de management.

În plus, sistemul permite trimiterea de date precise privind consumul și utilizarea echipamentelor: utilizarea în stand-by a container-ului, condusul lent, de câte ori a fost apăsată pedala de frână etc. De asemenea, puteți configura un nivel de prag la care să vă alerteze dacă vehiculul consumă prea mult și să vă evaluați șoferii pe baza unor date tehnice și obiective. De exemplu, puteți pune în aplicare un curs de instruire privind conducerea eficientă. Cursurile Optifuel Training sunt predate de către experții Renault Trucks personalului dumneavoastră, în condiții reale.

Renault Trucks D

 

Colectarea deșeurilor: ușurați munca angajaților dvs.

Angajații dvs. urcă și coboară din camioane foarte des în timpul colectării deșeurilor. Ținând cont de acest lucru, am proiectat vehicule cu înălțimi mai mici ale treptelor și uși care se deschid la 90°, pentru a facilita deplasarea. Vehiculele noastre au fost proiectate pentru a asigura o vizibilitate excelentă și o rază de întoarcere scurtă. De exemplu, configurația 6x2*4 înseamnă că poate fi instalată o punte spate suplimentară pentru a facilita virajele mai scurte, ceea ce este deosebit de util pentru autogunoierele care trebuie să traverseze orașe.

La bordul autocamionului, totul a fost proiectat astfel încât șoferii să aibă la dispoziție tot ceea ce au nevoie pentru a lucra în cele mai bune condiții. Cabinele spațioase sunt dotate cu scaune confortabile și pot găzdui până la 7 locuri în cazul versiunii cu cabină dublă. Există, de asemenea, o mulțime de spații de depozitare în care angajații își pot păstra bunurile. La exterior, aceștia își pot depozita uneltele de lucru în cuferele special concepute, instalate pe șasiu.

Renault Trucks D

Pentru a face condusul mai plăcut, Renault Trucks oferă cutii de viteze automate pe toate modelele sale și un tablou de bord cu comenzi ușor accesibile. În scopul de a asigura o siguranță optimă, gama Renault Trucks D dispune și de:

  • O ușă pentru vizibilitate
  • Un ajutor automat de frânare de urgență
  • Un sistem de asistență la pornirea în pantă.

Reduceți costurile de întreținere

Vehiculele dedicate colectării deșeurilor necesită investiții substanțiale. Prin urmare, este important să se asigure o performanță ridicată pe termen lung. Renault Trucks oferă planuri de întreținere personalizate, care țin cont de utilizarea specifică a vehiculului. În cazul containerelor pentru deșeuri, de exemplu, frecvența la care sunt recomandate schimbările de ulei se va baza mai mult pe un interval de timp decât pe kilometraj.

Pentru a preveni defecțiunile și a interveni înainte ca acestea să se producă, Renault Trucks a dezvoltat un serviciu de întreținere predictivă: Predict. O platformă digitală înregistrează comportamentul și utilizarea reală a vehiculelor dumneavoastră. Atunci când se consideră necesară o intervenție, platforma vă avertizează consilierul. Acesta vă contactează apoi pentru a programa lucrările care urmează să fie efectuate înainte de apariția unei defecțiuni. Astfel, aveți un control mai bun asupra disponibilității vehiculelor și puteți preveni orice reparații neprevăzute.

În cazul în care o piesă trebuie schimbată, Renault Trucks dispune, de asemenea, de un program eXchange. Acest serviciu le permite utilizatorilor să achiziționeze piese recondiționate la un preț mai mic, după ce au fost recondiționate în fabrica noastră specializată. Ulterior, toate piesele sunt testate și omologate pentru a se asigura că îndeplinesc aceleași cerințe ca și produsele noi și beneficiază de o garanție de doi ani pentru piesele montate.

Finanțați-vă și asigurați-vă camioanele municipale

Cunoaștem activitatea pe care o desfășurați și toate constrângerile legate de gestionarea deșeurilor. De aceea, Renault Trucks vă poate oferi un sprijin financiar eficient. Consilierul dumneavoastră va determina cea mai bună soluție pentru a vă finanța și asigura flota.

Nu ezitați să ne contactați pentru a primi mai multe informații.

Set canonical URL
Off