Ne vedem pe 8 iulie 2021 la orele 14:00 și 20:00 a descoperi evoluția gamelor noastre de autocamioane T, C și K
Urmăriți-ne pe: tckevolution.renault-trucks.com

Stiri


 

11.01.2017

RENAULT TRUCKS, PARTENER AL WORLD FOOD PROGRAMME: PATRU ANI DE ANGAJAMENT UMANITAR

Partener al Programului Mondial pentru Hrană al Națiunilor Unite (World Food Programme - WFP) din anul 2012, Renault Trucks utilizează o unitate mobilă de training, pentru a oferi echipelor WFP locale din Africa pregătire în domeniul întreținerii camioanelor, precum și al managementului flotelor și al atelierelor.

„Idea încheierii unui parteneriat cu Renault Trucks ne-a apărut în 2011. La vremea respectivă, administram peste 800 de camioane, în 20 de țări diferite și eram în căutarea unui partener care ne putea oferi training și care era familiarizat cu Africa și condițiile severe de aici,” explică Jean François Milhaud, co-fondator al parteneriatului Renault Trucks - WFP și, în prezent, manager al hub-ului de răspuns umanitar al Națiunilor Unite din Ghana (United Nations Humanitarian Response Depot - UNFRD), unul dintre cele șase centre globale ale WFP de asistență de urgență.

Renault Trucks operează în Africa deja de mulți ani, iar robustele sale vehicule sunt potrivite în mod particular terenurilor și climatelor dificile. După succesul primului proiect de training pentru mecanici, în cadrul parteneriatului, în 2012, și în urma cererilor în creștere din partea WPF pentru pregătire suplimentară, Renault Trucks și-a extins angajamentul până în 2017. Acest lucru înseamnă că de sesiuni de training pentru managementul flotelor și al atelierelor de service beneficiază acum 120 de angajați WFP.

„Discutăm în special despre personalul Renault Trucks care lucrează pe teren, cum ar fi voluntarii care oferă training mecanicilor, managerilor de flote și celor din service,” adaugă Bruno Blin, președintele Renault Trucks.

Prin intermediul acestui parteneriat și prin transferul de experiență tehnică, Renault Trucks sprijină mobilitatea camioanelor WFP și abilitatea acestui organism de a-și îndeplini misiunea: să lupte, zi de zi, împotriva foametei și să ofere hrană și asistență celor care sunt în nevoie, adesea în cele mai îndepărtate locații.

„Experiența oferită de către partenerii noștri privați este vitală, deoarece ne permite să oferim asistență unui număr mare de beneficiari. Acesta este motivul pentru care suntem foarte mândri că ne putem baza pe Renault Trucks, ca pe unul dintre cei mai importanți parteneri ai noștri din sectorul transporturilor,” remarcă Marina Catena, director al WFP în Franța și Monaco.

World Food Programme în cifre:

• În 2015, WFP a vebit în ajutorul a aproximativ 80 milioane de persoane din 80 de țări și a distribuit 3,2 milioane de tone de ajutoare alimentare.

• Acest lucru este posibil datorită flotei organizației, care cuprinde 5.000 camioane, 70 aeronave și 20 expediții oceanice, precum și datorită unui staff de 14.840 persoane.

Parteneriatul Renault Trucks/WFP în cifre:

• durata parteneratului: 5 ani

• 16 sesiuni de training

• 9 țări: Republica Democratică Congo, Uganda, Sudanul de Sud, Burundi, Rwanda, Ghana, Nigeria, Sierra Leone, Liberia

• 190 persoane instruite din cadrul WFP