Press release

CAMIOANELE ELECTRICE RENAULT TRUCKS T ȘI C ÎN GAMA E-TECH

Electromobility

E-TECH
Ne extindem gama integral electrică și pentru 2023 dam startul vânzărilor a două noi modele de până la 44 t, și anume Renault Trucks T E-Tech pentru transportul regional și Renault Trucks C E-Tech pentru construcții

CAMIOANELE ELECTRICE RENAULT TRUCKS T ȘI C ÎN GAMA E-TECH

Renault Trucks își extinde gama integral electrică și a anunțat, pentru 2023, startul vânzărilor pentru două noi modele de până la 44 t, și anume Renault Trucks T E-Tech pentru transportul regional și Renault Trucks C E-Tech pentru activitatea de construcții.

Renault Trucks își urmărește angajamentul pentru sprijinirea tranziției energetice a clienților și ambițiile de a oferi vehicule electrice pentru orice utilizare. Începând din 2020, producătorul vinde pe piață o gamă de vehicule electrice de la 3,1 la 26 t, fabricate în Franța.

De la începutul anului 2023, Renault Trucks va demara comercializarea a două noi modele de până la 44 t: Renault Trucks T E-Tech pentru transport regional și Renault Trucks C E-Tech pentru activitatea de construcții.

  • O gamă largă de motoare electrice și baterii de tracțiune

Aceste noi modele din gama grea Renault Trucks vor fi echipate cu două sau trei motoare electrice care furnizează o putere combinată de până la 490 kW (echivalentul a 666 CP). Vehiculele vor fi echipate și cu o cutie de viteze Optidriver.

Camioanele Renault Trucks T și C E-Tech vor avea între două și șase pachete de baterii litiu-ion, cu o capacitate între 180 și 540 kWh. Bateriile vehiculelor pot fi complet încărcate în 9,5 h prin curent alternativ (AC) de până la 43 kW, sau în 2,5 h prin curent direct (DC) până la 250 kW. Aceste camioane vor fi capabile să parcurgă până la 300 km cu o singură încărcare și până la 500 km cu o încărcare intermediară rapidă de o oră (250 kW).

  • Cinci configurații de axe și trei prize de putere, pentru o carosare mai ușoară

Pentru a se adapta cu ușurință oricărui tip de caroserie și, în consecință, oricărei utilizări, modelele Renault Trucks T și C E-Tech pot fi echipate cu trei tipuri de prize de putere (PTO): electrică, electromecanică sau pe cutia de viteze.

Aceste noi camioane electrice vor avea o masă totală de 44 t și vor fi disponibile în versiuni de cap tractor 4x2 și 6x2, precum și în versiuni rigide de 4x2, 6x2 și 8x2 tridem.

Renault Trucks T și C E-Tech vor fi puse în vânzare în primul trimestru al anului 2023. Ele vor fi produse la fabrica Renault Trucks de la Bourg-en-Bresse.

Cu o gamă integral electrică extinzându-se de la 3,1 la 44 t și cu suport de 360° pentru client, Renault Trucks își îmbunătățește strategia și își ridică ștacheta: producătorul intenționează ca până în 2030 să ajungă să vândă 50% din vehiculele sale în versiune electrică .

Set canonical URL
Off