Ne vedem pe 8 iulie 2021 la orele 14:00 și 20:00 a descoperi evoluția gamelor noastre de autocamioane T, C și K
Urmăriți-ne pe: tckevolution.renault-trucks.com

Stiri


 

06.07.2020

RENAULT TRUCKS ÎȘI CONSTRUIEȘTE REȚEAUA DE RECICLARE ȘI REUTILIZARE A PIESELOR DE CAMIOANE ÎMPREUNĂ CU INDRA

Renault Trucks își accelerează tranziția către economia circulară și dezvoltă, împreună cu Indra, o rețea de reciclare și reutilizare a pieselor de camion. Cei doi parteneri realizează un studiu preliminar de un an, ale cărui concluzii vor fi prezentate în toamnă.

Președintele Renault Trucks, Bruno Blin, și Loïc Bey-Rozet, directorul executiv al companiei Indra Automobile Recycling, au semnat o scrisoare de intenție, pe data de 2 iulie 2020, care stabilește termenii colaborării între constructorul de camioane și specialistul în reciclare auto, pentru crearea unei rețele de reciclare, reutilizare și recuperare a pieselor de camion. Cei doi parteneri finalizează un studiu realizat pe parcursul unui an, cu sprijin financiar din partea ADEME și cu asistența companiei CIDER Engineering, un partener al Indra specializat în dezmembrarea echipamentelor grele.

Studiul are ca obiectiv identificarea unor factori cheie ai succesului și a criteriilor necesare pentru a stabili acest tip de rețea cu orientare comercială. O analiză detaliată a pieței, scheme de distribuție și metode de dezmembrare a camioanelor vor permite producătorului și specialistului în reciclarea vehiculelor să desprindă concluzii pozitive, care vor fi depuse la ADEME în luna octombrie 2020.

Din iulie 2020, Renault Trucks și Indra Automobile Recycling vor începe să recicleze camioane la scară lmai largă.

În această vară, cinci centre Indra Automobile Recycling vor prelua 15 vehicule Renault Trucks pentru a le dezmembra.

După curățare și referențiere, piesele vor fi oferite clienților prin intermediul rețelei de dealeri și reparații a Renault Trucks. Restul de material rezultat din dezmembrare va fi reciclat. Până la sfârșitul anului, aproximativ 100 de camioane vor fi dezmembrate în centrele Indra Automobile Recycling și la dealerii și filialele Renault Trucks, apoi reciclate.

Despre Indra Automobile Recycling

Indra Automobile Recycling reprezintă un model unic de business bazat pe o rețea de 370 de centre ELV (End-of-Life Vehicle – vehicul la sfârșitul vieții), care acoperă la 360° reciclarea auto. Alchimia savantă a acestei rețele rezidă în conformitatea cu directivele europene (atingerea unui grad de reciclare de 95% din masa vehiculului) și în dezvoltarea profitabilității unei rețele de centre ELV în condițiile unei cereri care se schimbă rapid. Succesul său stă în convergența a patru zone complementare de experiență (management și distribuție, managementul rețelei, inginerie și demontare) și într-o filosofie a reciprocității. Convingerile, experiența și organizarea sa explorează noi aventuri pentru dezvoltare în sectorul reciclării auto.

Despre CIDER Engineering

CIDER Engineering este un partener al Indra specializat în ingineria dezmembrărilor și reciclării echipamentelor grele din transporturi, apărare, manipulare, din sectorul feroviar, al construcțiilor sau cel agricol. Compania oferă un management comprehensiv al operațiilor de procesare a vehiculelor aflate la sfârșitul duratei de utilizare, a subansamblelor și componentelor. Are experiență în studii, analize, evaluări, dezmembrări și reciclare, precum și în monitorizare strategică.