Ne vedem pe 8 iulie 2021 la orele 14:00 și 20:00 a descoperi evoluția gamelor noastre de autocamioane T, C și K
Urmăriți-ne pe: tckevolution.renault-trucks.com

Stiri


 

23.09.2016

RENAULT MAXITY EURO 6: COMPACT, UȘOR ȘI ROBUST

Disponibil de la 3,5 la 4,5 t, Renault Maxity oferă, acum, propulsorul Euro 6 DTI 3 în două variante de putere: 130 și 150 CP. Ideal pentru necesitățile profesioniștilor care operează în mediul urban, Renault Maxity este un vehicul compact, ușor și robust, capabil să gestioneze o sarcină utilă maximă de 2.681 kg, utilizând un minimum de spațiu.

Renault Trucks lansează Renault Maxity Euro 6. Echipat cu un propulsor DTI 3, capabil să dezvolte 130 sau 150 CP, vehiculul încorporează tehnologia de depoluare SCR (Reducție Catalitică Selectivă)  care, asociată cu injectarea de AdBlue® la nivelul gazelor de evacuare, face posibilă reducerea eficientă a emisiilor poluante. Acest lucru înseamnă că Renault Maxity Euro 6 dispune, de asemenea, de un rezervor de AdBlue® cu o capacitate de 17,5 l, care oferă o autonomie de până la 8.000 km. Acesta este montat pe latura șoferului (rezervorul de motorină este situat în partea opusă, pentru a evita confuziile la alimentare). Un nou display pe bord îi permite șoferului să verifice nivelul de AdBlue®, acesta fiind completat, dacă este nevoie, de un martor luminos și de un semnal sonor de avertizare. Întreaga gamă Renault Trucks este, acum, echipată cu sistemul SCR, ca măsură sustenabilă pentru îndepinirea regulamentelor privind protecția mediului. Rețeaua producătorului este în întregime capabilă să ofere suport pentru această tehnologie, încă din anul 2009.

Pentru a limita și mai mult emisiile poluante și pentru a optimiza consumul de combustibil, Renault Maxity Euro 6 este echipat cu sistemul Eco-Mode ca dotare standard, acesta permițând vehiculului să se mențină în modul de „economie de combustibil”, indiferent cât de puternic este apăsată pedala de accelerație.

Manevrabilitate și sarcină utilă optimizate

Un vehicul urban prin excelență, Maxity poate merge aproape oriunde, datorită ecartamentului său de 1.573 mm și designului de „cabină peste motor”, ceea ce oferă o rază de bracaj de numai 4,80 m. Caracterul său compact, combinat cu o excelentă sarcină utilă, face din Renault Maxity un vehicul perfect potrivit aplicațiilor precum livrarea de colete, transportul de materiale de construcții, intervenții la reparații, cules de fructe sau chiar și pentru colectarea deșeurilor menajere.

Pentru optimizarea sarcinii utile, Renault Trucks a echipat modelul Maxity Euro 6 cu noi arcuri cu foi spate. Pentru a crește și mai mult capacitatea, este disponibilă opțiunea de a înlocui roata de rezervă cu un kit de reparații pentru anvelope, precum și bancheta de două locuri cu un scaun pasager. Aceste modificări permit ca sarcina utilă a lui Maxity să ajungă la 2.681 kg.

Structura unui vehicul de transport de lungă distanță

În ciuda masei sale reduse, Renault Maxity este un camion adevărat, proiectat pe baza unui șasiu-cabină cu membre laterale în „U” și cu membru transversal ranforsat. Puntea față are o capacitate de încărcare de până la 1.750 kg, în timp ce axa spate ajunge până la 3,300 kg. În versiunea Euro 6, Maxity dispune de o nouă punte motoare cu cuplu nelimitat, care permite utilizarea în întregime a puterii motorului. Vehiculul oferă, de asemenea, o nouă frână de parcare pe cutia de viteze, care asigură faptul că vehiculul este imobilizat, indiferent de încărcătură și de gradul de înclinare a drumului.

Pentru a facilita montarea caroseriei, Renault Maxity este echipat cu o serie de elemente electrice și mecanice, cum ar fi brackeți de fixare la nivelul membrelor laterale, o lungime maximă a caroseriei de 4.961 mm și o priză de putere pe cutia de viteze.

Siguranța șoferilor și liniștea transportatorilor

Datorită cabinei sale avansate și parbrizului foarte mare, Renault Maxity oferă un unghi vizual de 192°, pentru o vizibilitate optimă în mediul urban. Pentru a-i ajuta pe șoferi să păstreze direcția în orice circumstanță, Maxity Euro 6 este echipat standard cu sistem de control electronic al direcției și, pentru versiunea de 4,5 t, cu alertă la depășirea benzii de circulație. Vehiculul încorporează, de asemenea, un sistem Hill Start Aid (asistență la pornirea din rampă).

În fine, este disponibilă o gamă completă de servicii în corespondență cu activitățile Renault Maxity. Acest lucru înseamnă că atelierele Renault Trucks au zone special dedicate mentenanței vehiculelor comerciale ușoare, cu instrumente potrivite, proceduri speciale și costuri controlate. O dată mai mult, aceste oferte permit clienților să beneficieze de pe urma experienței extensive a Renault Trucks în domeniile tehnologiilor SCR și AdBlue®, perfecționate pe gama de transport de lungă distanță încă din 2009. Calitatea serviciilor Renault Trucks este disponibilă, de asemenea, prin intermediul contractelor de service Start & Drive cu patru niveluri de acoperire, susținute de oferte speciale de finanțare și asigurare.