ARATĂ-NE INSTINCTUL TĂU DE ECO-ȘOFER!

ECO ȘOFERUL ANULUI POȚI FI CHIAR TU!

Inaugurată în 2012 și dedicată complet stilului de condus eco, competiția Optifuel Challenge arată angajamentul Renault Trucks pentru sprijinul șoferilor în reducerea consumului de combustibil, iar abordarea integrată vehicul/șofer/servicii, vizează reducerea sustenabilă a consumului de la primii kilometri. 3000 șoferi au participat la ultimul eveniment, reprezentând 2300 de firme din 29 de țări.
Suntem mândri de campionul nostru național de la ediția trecută care a reușit cea mai bună performanță a echipei României până în prezent, respectiv locul al II-lea în Finala Internaționala Optifuel Challenge 2017.

 

CUM POT SĂ PARTICIP?

Șoferii se pot inscrie în selecțiile naționale ale concursului prin intermediul reprezentanților de vânzări, la centrele noastre sau electronic pe website.Pentru înscriere, va trebui să trimiteți formularul electronic completat către reprezentantul dvs. de vânzări sau direct la adresa: marketing_ro@renault-trucks.com

 

Selecțiile naționale se vor ține în perioada aprilie-iunie 2019, la centrele Renault Trucks din următoarele orașe:

 • BACAU 01-03 aprilie 2019

Faceți click aici pentru a downloada formularul electronic pentru înscriere în concurs la etapa de selecții din Bacău!


 • PITEȘTI 15-19 aprilie 2019

Faceți click aici pentru a downloada formularul electronic pentru înscriere în concurs la etapa de selecții din Pitești.


 • BUCUREȘTI 06-10 mai 2019

Faceți click aici pentru a downloada formularul electronic pentru înscriere în concurs la etapa de selecții din București.


 • ORADEA 13-17 mai 2019

Faceți click aici pentru a downloada formularul electronic pentru înscriere în concurs la etapa de selecții din Oradea.


 • CLUJ 20-24 mai 2019

Faceți click aici pentru a downloada formularul electronic pentru înscriere în concurs la etapa de selecții din Cluj.


 • SIBIU 03-07 iunie 2019
 • TIMIȘOARA 10-14 iunie 2019
 • CONSTANȚA 18-21 iunie 2019

 

Finala națională 4-5 iulie!


Performanța va fi evaluată prin Optifleet, sistemul telematic de management al flotei de la Renault Trucks. Sistemul măsoară eficiența stilului de condus în funcție de trei criterii:

 • anticipare (utilizarea inerției vehiculului și frânarea);
 • utilizarea corectă a vehiculului (timpul petrecut în zona economică);
 • timpul petrecut la ralanti.

CÂȘTIGĂTORUL LA NIVEL INTERNAȚIONAL VA PLECA ACASĂ CU UN RENAULT TRUCKS T HIGH 2019.

Șoferul care va ocupa primul loc pe podium va avea privilegiul de a reprezenta țara noastră la finala internațională care va avea loc în octombrie 2019. Câștigătorul va pleca acasă cu un Renault Trucks T High 2019.


Renault Trucks T High 2019 are un consum redus cu 3% în comparație cu generația anterioară. Legat de Optifuel Challenge, acest lucru subliniază focusul nostru: dezvoltarea continuă a eficienței energetice.

 

 

DESPRE SOLUȚIILE OPTIFUEL

 

Optifleet: Economisește până la €5000 per vehicle pe an

Diferitele module ajută managerii de flotă să-și coordoneze activitatea în timp real și să își mențină controlul costurilor principale. Ei pot monitoriza consumul de combustibil al vehiculelor (Check), pot geolocaliza flota în timp real (Map), să monitorizeze timpii de condus și să descarce cardul tahograf și datele de pe card de la distanță (Drive).

Programul Optifuel: Economii de combustibil până la 15%

Programul Optifuel este o soluție globală pentru reducerea costurilor cu combustibilul. Combinând Optifuel Training și Optifuel Infomax, este destinat  instructorilor de șoferi și managerilor de parc auto care pot la rândul lor să instruiască șoferii.

 

Livrarea Optifuel: Utilizarea optimă a vehiculului de la primul kilometru

Programul de livrare a vehiculului pentru utilizarea optimă de la primul kilometru.

 

Optifuel Training: Curs de conducere rațională

Optifuel Training este un modul pentru șoferi, care le oferă instruire în stilul de condus rațional și protejarea lanțului cinematic.

 

Optifuel Infomax: Monitorizează consumul de combustibil și analizează stilul de condus

Optifuel Infomax este un pachet software care prezintă în detaliu analiza stilului de condus și a consumului de combustibil.

 


Mai multe informații sunt disponibil pe pagina de Optifuel Solutions.