Camioane noi Camioane rulate

Clean Tech

Clean Tech, Soluţiile Renault Trucks pentru viitor

soluţii alternative Eficiente şi originale

Dat fiind că resursele petroliere se epuizează şi că mobilitatea durabilă este o prioritate, Renault Trucks explorează noi tehnologii şi propune soluţii alternative care facilitează utilizarea surselor de energie având drept obiectiv limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES). Fidel valorilor sale de eficienţă şi inovare, Renault Trucks oferă gama cea mai largă de vehicule care funcţionează cu energii sau cu variante de propulsie alternative: Clean Tech.

 

O soluţie globală curată şi silenţioasă - HIBRIDĂ

Cu motoarele sale diesel şi electrice utilizate alternativ sau în paralel, Hybride este astăzi soluţia preferată de Renault Trucks. Este o soluţie curată (12 tone de CO2 în minus faţă de o motorizare diesel), silenţioasă şi cu un consum mai mic de carburant.
În plus, totul a fost gândit pentru confortul dvs.: cutia de viteze robotizată Optidriver+ care gestionează tracţiunea celor 2 blocuri motoare în mod automat, fără nicio manevră suplimentară.

 

O alternativă de durată şi sigură - Compressed Natural Ga

Mai silenţios şi mai puţin poluant, gazul natural nu degajă nici fum, nici mirosuri neplăcute. Este o sursă de energie foarte răspândită şi din ce în ce mai multe măsuri fiscale apar pentru a stimula utilizarea acestuia în marile centre urbane aglomerate.

 

O eficienţă totală în mediu urban - ELECTRICĂ

Silenţioasă şi nepoluantă, energia electrică oferă un nivel ridicat de confort în timpul conducerii, datorită unui cuplu foarte puternic în regimul de turaţie scăzută, atât la accelerare cât şi la decelerare.
Energia de frânare este recuperată şi stocată pentru a putea fi reutilizată.

 

Prin soluţiile clean tech, Renault Trucks se implică în URMĂTOARELE :

  • Oferirea unor alternative la «combustibilii convenţionali»
  • Reducerea emisiilor de agenţi poluanţi
  • Reducerea costurilor asociate consumului de motorină
  • Reducerea poluării fonice
  • Propunerea camionului potrivit, într-un mediu potrivit, alimentat de o sursă potrivită de energie